marți

27 februarie, 2024

6 mai, 2022

Germania va oferi Ucrainei șapte obuziere blindate autopropulsate Panzerhaubitzen 2000, alte cinci fiind promise deja de Țările de Jos, a anunțat vineri ministrul apărării Christine Lambrecht, în cursul unei vizite în Slovacia, potrivit DW.

Sistemul de artilerie Panzerhaubitzen 2000 este un vehicul montat pe șenile cu un tun care poate trage cu obuze pe o distanță de până la 40 de kilometri, potrivit armatei germane.

Germania va oferi, de asemenea, instruire despre modul de utilizare a artileriei grele.


Ministerul german al Apărării nu a specificat un interval de timp în care ar urma să fie livrate obuzierele, dar pregătirea soldaților ucraineni ar fi programată să înceapă săptămâna viitoare.

Obuzierele vor fi livrate de îndată ce se vor încheia lucrările de întreținere, acestea făcând parte dintr-un lot care nu este folosit de Armata germană, deoarece necesită reparații. Surse citate de presa germană au precizat că acestea ar urma să fie gata în iunie.

Guvernul german condus de cancelarul Olaf Scholz a fost acuzat de conducerea de la Kiev că nu ajută suficient Ucraina să se apere împotriva invaziei ruse.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: