duminică

29 mai, 2022

Germania / SPD,Verzii și FD încep negocierile oficiale pentru formarea guvernului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 octombrie, 2021

Liderul social-democraților germani, Olaf Scholz, a anunțat vineri că partidul său a intrat oficial în tratative pentru formarea guvernului împreună cu cu Verzii și cu FDP, transmite Politico. Anunțul vine la trei săptămâni după alegerile generale, pe care SPD le-a câștigat la diferență mică de actualul partid de guvernământ, CDU.

Dacă negocierile vor reuși, va fi prima dată când o astfel de coaliție ar guverna Germania și ar marca sfârșitul a 16 ani de guvernare condusă de conservatori, sub Angela Merkel.

Cum cancelarul-veteran nu a mai candidat pentru realegere în scrutinul organizat luna trecută, blocul conservator CDU / CSU a obținut cel mai slab rezultat din istorie la alegeri. Acest lucru i-a impus pe social-democrați pe primul loc și pe candidatul lor la postul de cancelar, ministrul de finanțe Olaf Scholz, în cea mai favorabilă poziție pentru a conduce următorul guvern, cu condiția să poată încheia un acord de coaliție cu Verzii și FDP.


După mai multe zile de discuții exploratorii, cele trei partide au anunțat vineri după-amiază că sunt gata să facă următorul pas, dezvăluind o schiță a viziunii lor pentru o „coaliție a progresului”. Planurile comune includ creșterea salariului minim și eliminarea treptată a energiei pe cărbune cu opt ani mai devreme decât se prevede în prezent, păstrarea cadrului fiscal existent, inclusiv menținerea nivelului impozitelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Publicul german este în mare parte de acord cu noua formulă de guvernare. Trei sferturi dintre alegătorii chestionați într-un sondaj ZDF Politbarometer, publicat vineri dimineață, au declarat că ar fi un lucru bun ca Scholz să fie cancelar. Iar opțiunea de coaliție cu trei partide este de departe cea mai populară formulă de guvernare: 62% dintre alegători spun că sunt în favoarea acesteia, 19% se opun.

SPD a câștigat 25,7 la sută din voturi la alegerile din 26 septembrie, depășind CDU/CSU, care a obținut doar 24,1 la sută. Verzii și FDP au obținut 14,8%, respectiv 11,5%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: