Germania: Sânga germană conduce în sondaje înainte de alegeri
miercuri

27 octombrie, 2021

Germania / SPD stă confortabil în fruntea preferințelor electorale cu 5 zile înainte de alegeri

20 septembrie, 2021

Pe măsură ce Germania se apropie de finalul campaniei electorale pare din ce în ce mai probabil ca creștin-democrații Angelei Merkel să treacă în opoziție pentru prima dată după 16 ani.

Cu mai puțin de o săptămână până la alegerile generale de duminică viitoare, blocul conservator care a dominat de la începutul anilor 2000 politica germană rămâne în urma social-democraților (SPD), o tendință care a rămas neschimbată de câteva săptămâni.


Social-democratul Olaf Scholz şi-a consolidat duminică statutul de favorit la succesiunea Angelei Merkel, impunându-se în cursul ultimei mari dezbateri televizate a celor trei candidaţi principali. În cadrul dezbaterii finale a campaniei, duminică seară, Armin Laschet, candidatul conservator la poziția de Cancelar, a realizat o altă performanță lipsită de strălucire.

Un sondaj rapid la sfârșitul dezbaterii de 90 de minute a arătat că Olaf Scholz a fost învingătorul clar al dezbaterii, 42 la sută dintre cei chestionați declarându-l câștigător. Armin Laschet a fost cotat cu 27 la sută, iar liderul verzurilor, Annalena Baerbock, cu 25 la sută.

Deși Armin Laschet a fost favoritul timpuriu în campanie, el s-a ”împiedicat” în timpul inundațiilor devastatoare care au lovit vestul Germaniei în timpul verii și nu și-au revenit niciodată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.


În ceea ce privește scorurile partidelor, SPD, arată ultimele date Politico, este creditat cu 26%, alianța CDU/CSU are 21%, Verzii 16%. Extrema dreaptă, AfD, este creditată cu 11%.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr