miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2021

Pe măsură ce Germania se apropie de finalul campaniei electorale pare din ce în ce mai probabil ca creștin-democrații Angelei Merkel să treacă în opoziție pentru prima dată după 16 ani.

Cu mai puțin de o săptămână până la alegerile generale de duminică viitoare, blocul conservator care a dominat de la începutul anilor 2000 politica germană rămâne în urma social-democraților (SPD), o tendință care a rămas neschimbată de câteva săptămâni.


Social-democratul Olaf Scholz şi-a consolidat duminică statutul de favorit la succesiunea Angelei Merkel, impunându-se în cursul ultimei mari dezbateri televizate a celor trei candidaţi principali. În cadrul dezbaterii finale a campaniei, duminică seară, Armin Laschet, candidatul conservator la poziția de Cancelar, a realizat o altă performanță lipsită de strălucire.

Un sondaj rapid la sfârșitul dezbaterii de 90 de minute a arătat că Olaf Scholz a fost învingătorul clar al dezbaterii, 42 la sută dintre cei chestionați declarându-l câștigător. Armin Laschet a fost cotat cu 27 la sută, iar liderul verzurilor, Annalena Baerbock, cu 25 la sută.

Deși Armin Laschet a fost favoritul timpuriu în campanie, el s-a ”împiedicat” în timpul inundațiilor devastatoare care au lovit vestul Germaniei în timpul verii și nu și-au revenit niciodată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.


În ceea ce privește scorurile partidelor, SPD, arată ultimele date Politico, este creditat cu 26%, alianța CDU/CSU are 21%, Verzii 16%. Extrema dreaptă, AfD, este creditată cu 11%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: