joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2019

Germania a redus prognoza de creștere economică pentru anul viitor la 1% din PIB, de la 1,5% estimarea anterioară.

Guvernul de la Berlin anticipează că în 2019, cea mai mare economie din Europa va înregistra un avans de doar 0,5% din PIB, în linie cu prognoza anterioară, potrivit unui comunicat transmis de ministerul german al economiei, citat de Bloomberg.

”Perspectivele par a fi slabe în acest moment, dar nu există riscul unei crize economice”, a comentat ministrul economiei, Peter Altmaier.


El a adăugat că lansarea unor stimulente fiscale de mare amploare care să încurajeze avansul PIB-ului nu este recomandată în acest moment, precizând că executivul a implementat deja o serie de măsuri menite să sprijine redresarea creșterii economice.

Sectorul industrial german, un pilon cheie al economiei, a fost lovit puternic de disputa comercială dintre SUA și China, care a avut ca rezultat scăderea cererii și implicit a exporturilor Germaniei.

Evoluția a rezultat în creșterea presiunii asupra guvernului de a majora cheltuielile guvernamentale, în contextul în care Germania are excedent bugetar și deci spațiu fiscal pentru a face acest lucru.

Economia rămâne însă rezilientă și există semnale că războiului comercial care afectează exporturile este pe cale de a se tempera, arată executivul de la Berlin.


Economia germană și-ar permite un deficit structural de circa 0,35% din PIB în 2020, care ar însemna 4,9 miliarde de euro.

Guvernul nu va apela însă la această soluție în situația în care creșterea își revine și veniturile bugetare rămân stabile, a comentat Altmaier.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: