marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2011

Germania va reduce aproape la jumătate prognoza de creştere economică pentru anul 2012, din cauza efectelor crizei din zona euro, au declarat pentru AFP surse oficiale.

Potrivit acestora, joi, când va anunţa prognozele economice, Guvernul de la Berlin va revizui în scădere estimarea Produsului intern brut al Germaniei, în anul 2012, la o creştere de 1%, faţă de 1,8% cât fusese prognozat în aprilie.

Pentru anul 2011Germania se aşteaptă la o creştere economică de 2,9%, după ce în 2010 economia a crescut cu 3,7%, susţine AFP.


Analistul ING Carsten Brzeski, citat de AFP, susţine că exporturile, punctul forte al Germaniei, au fost ajutate de criza financiară, pentru că aceasta a condus la deprecierea monedei euro.

”Criza datoriilor suverane a ajuns în sfârşit să afecteze economia Germaniei, dar fundamentele solide ale economiei germane ar trebui, totuşi, să prevină un declin abrupt”, a spus economistul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: