Germania lansează un program de finanțare pentru dezvoltarea de medicamente anti-Covid - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

Germania lansează un program de finanțare pentru dezvoltarea de medicamente anti-Covid

7 ianuarie, 2021

Ministrul german al cercetării, Anja Karliczek, a anunțat că Berlinul lansează un program de finanțare a dezvoltării unor medicamente şi terapii împotriva Covid-19, întrucât infectările cu noul coronavirus vor continua și după vaccinarea unui procent ridicat din populație.

Împreună cu disponibilitatea vaccinurilor, crearea unor agenţi terapeutici ”siguri şi eficace” este ”decisivă pentru depăşirea pandemiei”, a explicat Anja Karliczek la o conferinţă de presă organizată pentru prezentarea acestui program, căruia i-a fost alocat un buget de 50 de milioane de euro.

Ea a amintit că pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 sunt în continuare folosite medicamente concepute iniţial pentru alte afecţiuni, astfel că este nevoie de terapii specifice.


”Din nefericire, trebuie să avem în vedere că, inclusiv cu o rată de vaccinare ridicată, oamenii vor continua să se îmbolnăvească de ovidD-19. Aşadar, pentru aceşti pacienţi avem nevoie urgent de noi opţiuni de tratament care să poată fi aplicate în diferitele stadii ale unei infecţii”, a explicat ministrul Anja Karliczek, citată de agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Obiectivul programului guvernului german este sprijinirea dezvoltării clinice de medicamente şi agenţi terapeutici împotriva virusului SARS-CoV-2, adică etapa în care sunt testate eficacitatea şi siguranţa tratamentelor.

Laboratoarele farmaceutice pot înainta până pe 17 februarie cereri pentru accesarea măsurilor de sprijin din cadrul acestui program, aplicabil până la sfârşitul anului 2023.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr