duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 aprilie, 2020

Germania a întocmit o listă cu măsuri ce ar putea fi introduse după 19 aprilie, odată cu încheierea carantinei și începerea revenirii treptate la viața normală.

Este vorba despre obligativitatea purtării măștilor sanitare, limitarea adunărilor publice și identificarea rapidă a lanțurilor de transmitere a virusului.

Lista apare într-un draft al planului de acțiune elaborat de ministerul german de interne, document consultat de Reuters.


Aceste măsuri ar putea limita riscurile de transmitere, ceea ce va permite revenirea la normalitate.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, va fi nevoie de implementare a unor mecanisme care să poată depista, în 24 de ore de la diagnosticarea unui nou caz, a peste 80% din persoanele cu care cel infectat a intrat în contact.

Cancelarul a anunțat vineri analizarea unei combinații de măsuri de prevenire și revenirea treptată la normal

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat optimistă, vineri după-amiază, privind situaţia epidemică în Germania, subliniind că analizează posibilităţi pentru îmbinarea protecţiei medicale cu revenirea treptată la normalitate.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat vineri după-amiază că cifrele epidemice din Germania prezintă o „rază de speranţă”, explicând că examinează modalităţi de iniţiere a procesului revenirii la normalitate.


Germania a raportat peste 100.000 de cazuri confirmate cu coronavirus și 1.584 de decese.

Institutul Richard Koch este precaut 

Institutul Național Richard Koch s-a declarat însă precaut în ceea ce privește declararea situației din Germania ca o poveste de succes

“În primul rând, este prea devreme să vorbim despre o poveste de succes. Germania, cel puțin în acest moment, are mai puține cazuri de deces decât alte țări,” a declarat luni, pentru CNBC, Marieke Degen, purtător de cuvând al Institutului.

“Este foarte important să subliniem că Germania este încă la începutul epidemiei. Vedem tot mai multe și mai multe decese și nu putem prognoza cum va evolua totul. Rata deceselor crește,” a mai explicat Marieke Degen.

Ea a atras atenția că trebuie încetinită propagarea noului coronavirus pentru a nu pune presiune pe capacitățile medicale.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: