sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2021

Partidul Social-Democrat (SPD), Verzii şi Liber-Democraţii (FDP) din Germania au semnat marţi, la Berlin, acordul de coaliţie care va permite instalarea unui nou guvern la Berlin în această săptămână, informează DPA.

Liderii celor trei partide care alcătuiesc noua coaliție de guvernământ germană, supranumită ”coaliţia semafor”, s-au reunit la ora locală 09:00 la complexul Futurium, din centrul capitalei Berlin, pentru a parafa acordul.

Olaf Scholz de la SPD urmează să preia funcția de cancelar în urma unui vot care se va da miercuri în parlamentul german, în vreme ce Angela Merkel se retrage după 16 ani de mandat. Noul Cabinet, format din șapte miniștri din SPD, cinci din Verzi și patru din FDP și aproape egal împărțit între bărbați și femei, urmează să depună jurământul în aceeași zi.


Bătălia pentru controlul pandemiei de coronavirus va necesita toate puterile noii coaliții, a spus Olaf Scholz în declarațiile făcute după semnarea acordului.

Robert Habeck, co-liderul Verzilor și viitorul adjunct al lui Olaf Scholz, a declarat că scopul partidului său a fost să dea „un guvern pentru oamenii din Germania”. Habeck, care va conduce un super-minister al economiei, energiei și climei, a făcut referire la provocările cu care se confruntă cea mai mare economie a Europei – și a patra ca mărime din lume – în efortul conjugat de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a asigura prosperitate în Germania.

Annalena Baerbock, co-liderul Verzilor și viitor ministru de externe, a declarat că acordul de coaliție este adecvat realităților sociale cu care se confruntă Germania.

Șeful FDP și viitorul ministru de finanțe, Christian Lindner, a spus că este timpul pentru acțiune: „Nu ne facem nicio iluzie, sunt provocări majore cu care ne confruntăm, dar vom trece cu bine peste toate”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: