duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 august, 2020

Banca Centrală Europeană (BCE) a achiziționat, în cadrul programului de relaxare cantitativă lansat în contextul pandemiei, titluri de stat italiene în valoare de 36 de miliarde de euro în ultimele două luni, plasând Roma pe locul al doilea în topul beneficiarilor, potrivit datelor comunicate de BCE și preluate de Euractiv.

Circa 19,6% din obligațiunile achiziționate de BCE în iunie și iulie au mers către finanțarea datoriei publice a Italiei, peste cota alocată statului, de 17%. Deținerile BCE de titluri italiene au ajuns astfel la 73,4 miliarde de euro în cadrul Programului Pandemic de Achiziții de Urgență.

În clasamentul statelor care s-au bucurat de cel mai mare sprijin din partea BCE figurează, pe primul loc, Germania, cu achiziții de 46,3 miliarde de euro, iar pe trei Franța, cu un total de 35,8 miliarde de euro în perioada iunie-iulie.


Cu toate că toate statele din zona euro au pompat masiv bani în economie pentru a sprijini activitatea puternic afectată de pandemie, Italia a intrat în această criză cu un deficit bugetar deja mare și perspective slabe cu privire la creșterea economică.

Roma are o țintă de deficit de aproape 12% din PIB în acest an, ceea ce va duce la majorarea datoriei publice către nivelul de 157,6% din PIB.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: