marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2020

Germania va începe să ridice progresiv, începând cu data de 16 mai, unele dintre restricţiile introduse la frontiere pentru a încetini propagarea coronavirus. Obiectivul este ca din 15 iunie să se poată călători din nou liber în Europa, a anunțat miercuri ministrul german de interne Horst Seehofer (foto), citat de DPA.

Prima graniţă pe care o va redeschide Germania va fi cea cu Luxemburg, aici de vineri fiind ridicate controalele. Au loc de asemenea discuţii cu Danemarca în privinţa deschiderii graniţei bilaterale, „odată ce guvernul danez va încheia consultările cu statele învecinate”, a mai spus oficialul german.

Controalele generale la graniţe convenite cu Franţa, Elveţia şi Austria, care urmau să se încheie pe 15 mai, vor fi extinse până pe 16 iunie, dar vor fi redeschise cât mai multe puncte de trecere posibil, a menţionat Horst Seehofer. În cazul în care vor apărea noi focare, controalele vor putea fi reintroduse, a precizat ministrul german.


Germania şi-a închis graniţele în cea mai mare parte pe 16 martie, de atunci fiind permis doar accesul persoanelor cu motive întemeiate, ca şoferii de camioane, navetişti sau cadre medicale. Au loc discuţii şi în privinţa adăugării pe această listă a altor categorii, a menţionat  ministrul de interne.

Controalele la graniţe urmează de asemenea să fie uşor relaxate în sensul că poliţia federală va face controale aleatorii, nu sistematice, a anunțat Horst Seehofer.

Statele membre urmează să ridice treptat restricțiile de călătorie, iar granițele externe ale UE ar urma să se deschidă după data de 15 iunie, dacă cei 27 membri UE vor ține cont de recomandările pe care Bruxelles-ul le-a făcut săptămâna trecută.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: