duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 mai, 2011

Germania vrea să fie prima putere industrială care renunţă total la energia atomică. Ministrul Mediului, Norbert Rottgen spune, potrivit AFP, că decizia a fost luată la întâlnirea liderilor coaliţiei de guvernământ cu cancelarul Angela Merkel, că este definitivă şi ireversibilă.

Rottgen a mai spus că cele opt reactoare nucleare pe care Germania le-a oprit din precauţie după accidentul de la centrala japoneză Fukushima nu vor mai fi reactivate. Cele mai moderne trei reactoare, din totalul de 17 pe care le detine Germania, isi vor incheia activitatea cel mai tarziu in anul 2022.

Oprirea definitivă a celor 17 reactoare nucleare germane până în 2022 reprezintă practic o revenire la calendarul fixat la începutul anilor 2000 de o coaliţie a social-democraţilor şi ecologiştilor.


Cancelarul german a determinat la sfârşitul lui 2010 votarea unei prelungiri cu 12 ani în medie a duratei legale de exploatare a reactoarelor ţării, contrar voinţei opiniei publice, provocând astfel intensificarea sentimentului antinuclear în Germania. Ulterior, a dispus debranşarea de la electricitate a 8 reactoare, după catastrofa japoneză.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: