sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 martie, 2023

Guvernul Germaniei intenţionează să le interzică operatorilor de telecomunicaţii să folosească anumite componente produse de companiile chineze Huawei şi ZTE în reţelele lor 5G, ca o măsură de siguranță, în condițiile în care cele două firme au legături cu serviciile de securitate de la Beijing.

Interdicţia ar putea include componente deja încorporate în reţele, ceea ce va duce la obligarea operatorilor să le elimine şi să le înlocuiască, a scris Zeit Online, citată de Agerpres.

Criticii Huawei şi ZTE invocă legăturile strânse ale acestora cu serviciile de securitate ale Chinei și teama că încorporarea componentelor acestestora în reţelele mobile omniprezente ale viitorului le-ar putea oferi spionilor şi chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructuri esenţiale.


Huawei, ZTE şi guvernul chinez resping aceste afirmaţii, spunând că ele sunt motivate doar de dorința protecţionistă de a sprijini rivalii non-chinezi.

Germania, mai dependentă de Huawei pentru echipamentele 5G

Germania a adoptat o lege privind securitatea IT în 2021, care stabileşte restricţii mari pentru producătorii de echipamente de telecomunicaţii pentru reţelele de generaţie următoare, dar nu a interzis Huawei şi ZTE, aşa cum au făcut şi alte ţări.

Un nou raport arată că Germania a devenit de fapt şi mai dependentă de Huawei pentru echipamentele sale de reţea de acces radio (RAN) 5G decât în reţeaua sa 4G, chiar dacă operatorii au evitat să folosească tehnologia companiei pentru reţelele de bază.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: