luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2018

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, îl avertizează pe Donald Trump, înaintea întâlnirii pe care acesta o va avea luni cu Vladimir Putin, să nu negocieze în mod unilateral cu Rusia, întrucât riscă pierderea aliaţilor din Europa.

Dialogul aduce claritate. Dar din sistemul de coordonare cu preşedintele Trump lipseşte claritatea. Atunci când îţi ofensezi partenerii, în final riscul este să pierzi.


Acordurile unilaterale adoptate în detrimentul partenerilor vor avea efectul că Statele Unite vor avea de pierdut„, a afirmat Heiko Maas, citat de presa germană.

Reamintim că Donald Trump a criticat-o în mod repetat pe Angela Merkel din cauza politicilor în materie de imigraţie şi practicilor comerciale.

Miercuri, cu câteva ore înaintea întrevederii cu Angela Merkel, el a afirmat afirmase, de faţă cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO: „Germania este controlată în totalitate de Rusia, deoarece primeşte 60%-70% din energie din Rusia şi o nouă conductă de gaz; să îmi spuneţi dacă această situaţie este adecvată, deoarece eu cred că nu este, cred că este un lucru foarte rău pentru Alianţa Nord-Atlantică”.

După întâlnirea cu cancelarul german, Donald Trump a spus că a avut o întrevedere „extraordinară” cu Angela Merkel, catalogând drept „foarte bune” relaţiile bilaterale.


„Avem o relaţie foarte, foarte bună”, a declarat Donald Trump.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: