joi

25 aprilie, 2024

7 noiembrie, 2022

Oficiul Federal de Statistică (Destatis) a anunțat, luni, o creștere a producției industriale din Germania în luna septembrie, de 0,6%, față de nivelul înregistrat în luna august, respectiv un avans de 2,6% în ritm anual.

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters, analiştii estimau un avans de doar 0,2%, astfel că această creștere anunțată de Destatis este peste așteptări ținând cont de declinul ramurilor industriale mari consumatoare de energie şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare cu care se confruntă cea mai mare economie europeană.

Totodată, Oficiul Federal de Statistică a revizuit datele pentru august, indicând un declin de 1,2% al producţiei industriale, după ce anterior anunţase o scădere de 0,8%.


Totuși, producţia în ramurile industriale mari consumatoare de energie a scăzut cu 0,9% în septembrie.

Germania a evitat recesiunea

Datele vin după ce Destatis a anunţat o scădere peste aşteptări a comenzilor pentru bunuri „Made in Germany” în septembrie, din cauza declinului cererii externe.

În trimestrul trei din 2022, Germania a evitat ameninţarea recesiunii, înregistrând o creştere surprinzătoare, dar economia se confruntă cu dificultăţi din cauza inflaţiei ridicate, în urma creşterii preţurilor energiei, arată Agerpres.

Datele privind comenzile industriale subliniază problemele cu care se confruntă Germania, în contextul încetinirii economiei globale, al deficitului de materiale şi crizei energetice, care afectează producţia.


Creşterea costurilor cu energia afectează semnificativ industria germană, avertizează analiştii.

Ajutor din partea statului

Guvernul german urmează să plafoneze prețul la electricitate la 40 de eurocenți / kWh pentru gospodării, dar la 13 eurocenți / kWh pentru consumatorii industriali.

Decizia ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023, iar diferenţa dintre preţul de piaţă şi cel plafonat va fi direct compensată de furnizori printr-o deducere lunară.

Plafonarea preţului electricităţii se adaugă celei a preţului gazelor şi unei subvenții plătită o singură dată pentru a atenua impactul scumpirii gazelor asupra consumatorilor casnici – măsură care este de așteptat să facă parte din pachetul de subvenții de 200 de miliarde de euro, anunțat de cancelarul Olaf Scholz.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: