miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2022

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Rusia este de vină pentru întârzierea reconectării unei turbine necesare funcționării gazoductului Nord Stream 1 și a semnalat o potențială prelungire a duratei de viață a celor trei centrale nucleare rămase în Germania, precizând că aceasta ”rămâne o opțiune” pentru a ajuta la atenuarea crizei energetice, transmite Bloomberg.

Turbina, pe care Gazprom a invocat-o drept motiv pentru livrările reduse care alimentează criza gazelor din Europa, este gata să fie reinstalată după ce a fost supusă unor lucrări de mentenanță în Canada. Germania nu a pus niciun fel de obstacol în calea instalării sale, a declarat Scholz miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Declarații au fost făcute în fața componentei în cauză, lângă Scholz aflându-se directorul executiv al producătorului acesteia, Siemens Energy AG.

„Ceea ce este important pentru mine este să precizez că această turbină este gata de acțiune în orice moment”, a spus Scholz. „Nimic nu împiedică să fie transportat în Rusia”.


Cancelarul german s-a deplasat la unitatea din regiunea Ruhr, centrul industrial al țării, pe fondul tensiunilor în creștere cu Rusia din cauza sancțiunilor și a războiului din Ucraina. Cea mai mare economie a zonei euro se confruntă cu perspectivele unei crizei energetice în această iarnă, în contextul reducerii fluxurilor de gaze rusești prin conducta Nord Stream, forțând guvernul federal să ia în calcul măsuri de raționalizare a gazului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns comentariilor lui Scholz spunând că turbina nu are documente care să ateste că nu este supusă sancțiunilor. Gazprom are nevoie, de asemenea, de „documente despre starea sa tehnologică”, a spus Peskov la o conferință telefonică cu reporterii.

Wolfgang Buechner, un purtător de cuvânt adjunct al guvernului german, a respins afirmația lui Peskov, declarând că nu este necesară o astfel de documentație.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: