sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 mai, 2022

Germania ar susține un embargou petrolier împotriva Rusiei chiar și fără votul Ungariei, potrivit ministrului german al Economiei, Robert Habeck, care și-a arătat dezamăgirea că UE nu a ajuns încă la acord în această privință. Germania ar fi dispusă să renunțe la participarea Ungariei pentru a accelera aplicarea interdicției.

„Dacă președintele Comisiei spune că facem asta în formatul de 26 (de membri UE), fără Ungaria, atunci aceasta este o cale pe care aș sprijini-o fără rezerve”, a declarat Robert Habeck pentru postul Deutschlandfunk, citat de Reuters.

Declarația a fost dată înaintea discuțiilor de la Forumul Economic Mondial de la Davos, care începe luni, și unde liderii politici șiindustriali ai lumii vor discuta despre inflație, chiar dacă anavscena va aparție răszboiului din Ucraina și consecințelor sale globale.


Dintre cele 27 de state membre UE, Ungaria este cel mai vocal critic al embargoului planificat asupra petrolului rusesc.

Moscova a anunțat joi că ar putea da curs apelului ONU de a deschide accesul în porturile Ucrainei de la Marea Neagră, astfel încât cerealele să poată fi exportate, dacă sancțiunile împotriva Rusiei sunt revizuite. Informația este transmisă de Reuters, care citează Interfax.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: