sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2022

Germania intenționează să ofere un ajutor în valoare de peste 100 de miliarde de euro companiilor afectate de consecințele războiului din Ucraina, potrivit unui document al ministerelor de finanțe și economie, consultat vineri de Reuters.

În planul publicat ulterior de ministere, guvernul a etichetat ajutorul drept un „scut de protecție” pentru companiile afectate de război, a căror principală preocupare este lichiditatea pe termen scurt – o problemă pe care își propune să o abordeze cu instrumentele de credit.

Conform planului, guvernul va oferi companiilor de toate dimensiunile împrumuturi cu dobândă scăzută, fără garanţii, în valoare de circa 7 miliarde de euro, prin intermediul băncii de stat de dezvoltare KfW.


În plus, statul va oferi garanții pentru împrumuturi de până la 100 de miliarde de euro pentru a proteja lichiditatea companiilor în contextul creșterii prețurilor la energie.

„Astăzi prezentăm un pachet economic major pentru a sprijini companiile care sunt împovărate de prețurile ridicate”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck, într-o conferință de presă comună cu ministrul Finanțelor Christian Lindner.

Inflația anuală a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani în martie, deoarece prețurile la gaze naturale și la produsele petroliere au crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Lindner a descris planul drept un „amortizor economic”, adăugând că „tratează în mod responsabil banii contribuabililor”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: