luni

18 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2021

Germania, cu o populație de peste 83 de milioane de locuitori, intenţionează să suplimenteze cheltuielile bugetare pentru ca anul acesta să achiziționeze 635,1 milioane de vaccinuri anti-Covid, atât în cadrul schemei comune de achiziţii care a fost pusă la punct în Uniunea Europeană, cât şi în cadrul unor contracte naţionale, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Bettina Hagedorn, adjunctul ministrului de Finanţe, Olaf Scholz, a trimis o scrisoare parlamentarilor germani în care le propune acestora să aprobe o solicitare formulată de ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, privind o sumă suplimentară de 6,22 miliarde de euro destinată achiziţionării unui număr suplimentar de vaccinuri, se arată în documentul consultat de Reuters.

Suma suplimentară de 6,22 miliarde de euro ar urma să se adauge celor 2,66 miliarde de euro alocaţi deja în bugetul pe 2021 pentru achiziţionarea de vaccinuri COVID-19.


O sursă din interiorul coaliţiei guvernamentale a dezvăluit că, miercuri, comisia pentru buget din Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, urmează să aprobe cheltuielile suplimentare.

„Pentru Guvernul federal, obţinerea de vaccinuri COVID-19 are o importanţă fundamentală în controlul pandemiei”, se arată în scrisoarea trimisă de Bettina Hagedorn. „În plus, este nevoie de un portofoliu cât mai larg de vaccinuri pentru ca Germania să dispună de vaccinuri eficiente cu suficiente doze pentru diferite categorii de populaţie, precum şi în cazul în care nu toate vaccinurile vor fi aprobate”, se mai arată în document.

Comisia Europeană a comandat 2,3 miliarde de doze de vaccin COVID-19 de la şase producători, o cantitate mult mai mare decât are nevoie blocul comunitar. Totuşi, producţia se dovedeşte o provocare uriaşă, fiind întâmpinate mai multe probleme. La finele lunii ianuarie, Pfizer a redus la jumătate volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le-a livrat unor state membre ale Uniunii Europene, inclusiv României, însă ulterior livrările au revenit la normal.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: