vineri

21 ianuarie, 2022

Germania: Acord pentru formarea guvernului – SPD preia Finanțele și Externele

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 februarie, 2018

Conservatorii şi social-democraţii germani au ajuns, miercuri dimineaţă, la un acord asupra formării unui guvern de coaliţie la Berlin, relatează agenţiile de presă internaţionale.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi Partidul Social-Democrat (SPD) au reuşit să ajungă la un compromis și cu privire la distribuirea portofoliilor în noul executiv.

După o rundă de tratative de peste 20 de ore, se pare că social-democraţii germani – care au mai participat la o ”mare coaliţie” alături de blocul conservator şi în perioada 2013-2017 – vor păstra portofoliul muncii şi afacerilor sociale, deşi postul era dorit şi de CSU, conform unor surse apropiate negocierilor, citate de DPA.


SPD a dorit să păstreze în noul guvern poziţia de ministru de externe, lucru acceptat de CDU, şi va deţine şi portofoliul finanţelor, care a fost deţinut până acum de partidul cancelarului Angela Merkel.

Horst Seehofer, lider al CSU, ar urma să preia portofoliul de ministru de Interne. CDU va deține ministerele Apărării și pe cele economice, anunță Bild. Potrivit postului de televiziune ARD, partidele implicate în negocieri mai au de pus la punct o serie de chestiuni ”minore”, dar lucrurile sunt deja tranșate, a declarat o persoană implicată în negocieri televiziunii germane.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru ca guvernul să fie format, este nevoie ca SPD să finalizeze și consultarea internă și să primească votul majorității membrilor de partid pentru intrarea la guvernare.

Presa germană scrie că partidele implicate în negocieri au reuşit să depăşească şi divergenţele cu privire la reforma sistemului de sănătate şi la încadrarea contractelor de muncă pe perioadă determinată.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr