marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2017

Autoritatea pentru telecomunicaţii din Germania, Bundesnetzagentur, a interzis vânzarea de smartwatch-uri pentru copii şi recomandă părinţilor care au cumpărat un astfel de gadget să-l distrugă.

Smartwatch-urile, ca multe alte categorii de produse din sfera Internet of Things, aduc cu ele mari riscuri de securitate. Companiile din domeniul securităţii au avertizat în nenumărate rânduri asupra acestui aspect, iar problema devine mult mai sensibilă când sunt implicaţi copiii.

Potrivit News.ro, European Consumer Organization, autoritatea în domeniu a Uniunii Europene, a emis recent o informare oficială prin care avertizează asupra riscurilor pe care smartwatch-urile pentru copii le implică.


Smartwatch-urile de acest gen sunt cumpărate de părinţi pentru că funcţia GPS le permite să-şi localizeze cu uşurinţă odrasla. Însă, securitatea precară a acestora le face uşor de accesat de hackeri, care pot dobândi acces la funcţiile ceasului, inclusiv la localizare.

Aceste smartwatch-uri sunt, de regulă, recomandate de producători pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani şi oferă funcţiile de bază ale unui telefon, precum apelare, agendă de contacte şi GPS.

European Consumer Organization, în studiul pe care l-a întreprins, a descoperit că smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producători trimit date necriptate către servere din China.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: