sâmbătă

22 iunie, 2024

25 noiembrie, 2020

Retailerii ar dori să facă parte din procesul decizional al administrării sistemului de garanție-depozit, a declarat marți George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), în cadrul conferinței „Sistemul de garanție-returnare în România, de la concept la implementare”, organizată de cursdeguvernare.ro.

”Ne-am dori ca și asociațiile de comercianți să fie incluse în procesul decizional care va fi definitivat în legislația secundară și terțiară. Credem că ar fi util să avem un studiu de fezabilitate care să lămurească câteva aspecte concrete. Practic acest sistem își propune lucruri foarte ambițioasă într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a precizat George Bădescu.

În opinia sa, ar fi necesar și un studiu de fezabilitate care să lămurească mai multe aspecte tehnice.


Cele mai importante declarații făcute de George Bădescu, directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comercial din România:

  • Și noi suntem în analiza propunerii legislative. Nu aș intra în aceste detalii legate de organizarea punctelor de colectare.
  • În primul rând, a fost un an foarte intens pentru toți cei implicați în această consultare pentru sistemul de depozit-garanție. Pe de altă parte, vreau să transmit aprecierea noastră pentru munca de la minister. Apreciem spiritul de colaborare pe care l-am putut observa de la partenerii din zona producătorilor. Acesta a crescut pe măsură ce discuțiile au evoluat.
  • Marii retaileri împreună cu comercianții mici și mijlocii, este evident că trebuie să sprijinim un sistem de gestionare a deșeurilor de ambalaje.
  • Ne-am dori ca și asociațiile de comercianți să fie incluse în procesul decizional care va fi definitivat în legislația secundară și terțiară. Credem că ar fi util să avem un studiu de fezabilitate care să lămurească câteva aspecte concrete. Practic acest sistem își propune lucruri foarte ambițioasă într-o perioadă foarte scurtă de timp.
  • Noi o să trimitem propunerile noastre către minister și rămânem în continuare deschiși. Totuși am vedea ca o garanție a performanței sistemului faptul ca retailerii ar trebui să facă parte din procesul decizional. Țintele și calendarul de implementare sunt foarte importante.

(Conferința a fost transmisă live și poate fi urmărită  AICI)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: