luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2013

Procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală, vineri, pe generalul-maior Neculai Bontic, adjunctul al inspectorului general al Jandarmeriei Române, acuzat că ar fi luat mită de la subordonați, pentru a-i proteja.

Adjunctul pentru logistică al comandantului Jandarmeriei este învinuit de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, 17 infracţiuni de luare de mită, precum și de participaţie improprie la infracţiunea de delapidare, în formă continuată.

Prejudiciul pe care Bontic l-ar fi creat se ridică la aproximativ 80.000 lei, susțin procurorii DNA.

Ce spun procurorii că a făcut generalul Bontic:

  • În perioada 2005 – 2012, învinuitul Bontic Neculai, în calitate de adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a pretins şi primit de la subordonaţii săi din unităţile din Bucureşti şi din ţară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcţiei sale, să îi protejeze pe aceşti subordonaţi pe parcursul carierei profesionale.
  • De asemenea, învinuitul Bontic Neculai a impus subordonaţilor ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanţi auto aflaţi în patrimoniul unităţilor de jandarmerie autoturismele personale ale învinuitului.
  • Bontic le-a mai cerut subordonaţilor ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile şi resursele aparţinând unităţilor şi să presteze diverse servicii în folosul lui personal.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: