marți

25 iunie, 2024

12 iulie, 2013

Procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală, vineri, pe generalul-maior Neculai Bontic, adjunctul al inspectorului general al Jandarmeriei Române, acuzat că ar fi luat mită de la subordonați, pentru a-i proteja.

Adjunctul pentru logistică al comandantului Jandarmeriei este învinuit de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, 17 infracţiuni de luare de mită, precum și de participaţie improprie la infracţiunea de delapidare, în formă continuată.

Prejudiciul pe care Bontic l-ar fi creat se ridică la aproximativ 80.000 lei, susțin procurorii DNA.

Ce spun procurorii că a făcut generalul Bontic:

  • În perioada 2005 – 2012, învinuitul Bontic Neculai, în calitate de adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a pretins şi primit de la subordonaţii săi din unităţile din Bucureşti şi din ţară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcţiei sale, să îi protejeze pe aceşti subordonaţi pe parcursul carierei profesionale.
  • De asemenea, învinuitul Bontic Neculai a impus subordonaţilor ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanţi auto aflaţi în patrimoniul unităţilor de jandarmerie autoturismele personale ale învinuitului.
  • Bontic le-a mai cerut subordonaţilor ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile şi resursele aparţinând unităţilor şi să presteze diverse servicii în folosul lui personal.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: