sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2014

UE este pregătită să acuze oficial Gazprom de comportament anticoncurenţial, după doi ani de investigaţii, a afirmat luni comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, în faţa europarlamentarilor, informează Euractiv.com.

Gigantul energetic rus este anchetat de autorităţile europene privind concurenţa din sepmtebrie 2012. Investigaţia a fost declanşată în urma suspiciunilor privind preţuri prea mari pentru consumatorii din Europa de Est, blocarea unor altor furnizori şi afectarea fluxului liber de gaz în anumite ţări europene.

La începutul acestui an, Gazprom s-a arătat dispusă să ajungă la o înţelegere cu autorităţile europene, pentru a evita o posbilă amendă de 13,6 miliarde de dolari, însă discuţiile s-au blocat atunci când s-a pus problema a ce înseamnă preţul corect al gazului.


Joaquin Almunia a spus că pregăteşte documentul oficial prin care se aduc, în mod oficial, acuzaţii companiei Gazprom. Comisarul european nu a precizat când va trimite „declaraţia de obiecţii”, cum este numită ea formal, dar mandatul său se termină la sfârşitul lunii octombrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Gazprom poate cere o audiere cu uşile închise, pentru a-şi susţine cazul.

Întreaga situaţie apare în contextul tensiunilor existente dintre UE şi Rusia, a sancţiunilor impuse de europeni şi a măsurilor de retaliere ale Rusiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: