luni

22 iulie, 2024

30 august, 2022

Gazprom a informat compania Engie că, începând de marți, îi va reduce livrările de gaze naturale din cauza neînțelegerilor pe anumite contracte, anunță Bloomberg.

Grupul francez Engie a anunțat că decizia Gazprom nu îi va afecta în niciun fel activitatea. „Engie şi-a asigurat deja volumele necesare pentru a-şi îndeplini angajamentele faţă de clienţii săi şi faţă de propriile sale cerinţe şi a adoptat câteva măsuri pentru a reduce semnificativ orice impact direct fizic şi financiar care ar putea rezulta în urma întreruperii livrărilor de gaze de către Gazprom”, arată un comunicat al companiei.

Acțiunile Engie s-au apreciat marți dimineață cu 1,2% la bursa din Paris.


Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a cerut luni întreprinderilor să reducă consumul de energie, altfel riscând să se confrunte cu posibile raționalizări în această iarnă, dacă Rusia oprește livrările de gaze către UE.

Un număr mult mai mare decât de obicei de întreruperi la reactoarele nucleare învechite operate de Electricite de France SA tensionează, de asemenea, piața energiei, urcând constant prețurile la gaze și electricitate în Europa.

Guvernele de pe întreg continentul se străduiesc să-și reducă dependența de energia rusă și elaborează planuri de raționalizare a combustibililor, cheltuind miliarde de euro pentru a proteja parțial afacerile.

Rezerva franceză de gaz este peste media europeană

Cu peste 90% din stocul de gaz asigurat în rezerve, Franța ar trebui să aibă suficient combustibil pentru a face față unei ierni cu temperaturi medii, a declarat luni vicepreședintele executiv al Engie, Claire Waysand.


Rezervele de gaze din Uniunea Europeană se află acum, în medie, la 79,4%, foarte aproape de ținta de 80% până la 1 noiembrie, potrivit datelor de inventar ale Gas Infrastructure Europe.

Gazprom intenționează să oprească livrările pe conducta Nord Stream către Germania începând cu 31 august, pentru trei zile de întreținere planificată.

Livrările Gazprom către Engie au scăzut deja substanțial de la invazia Ucrainei, cu o aprovizionare lunară recentă de aproximativ 1,5 terawatt-oră, a spus compania cu sediul în apropiere de Paris.

Engie poartă discuții cu Sonatrach din Algeria, ca parte a strategiei sale de diversificare. Contractele pe termen mediu și lung cu națiunea nord-africană nu vor începe în această iarnă, a anunțat conducerea Engie.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: