vineri

30 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2022

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat, joi, că nu va mai putea exporta gaz prin Polonia prin conducta Yamal-Europa, după ce Moscova a impus sancțiuni împotriva firmei care deține secțiunea poloneză a conductei, informează Reuters.

„A fost implementată o interdicție a tranzacțiilor și plăților către entitățile sancționate”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Pentru Gazprom, acest lucru înseamnă interzicerea utilizării unei conducte de gaz deținută de EuRoPol GAZ pentru a transporta gazul rusesc prin Polonia.”


Rusia a impus miercuri sancțiuni împotriva unui număr de peste 30 de companii din Uniunea Europeană, SUA și Singapore, ca represalii la sancțiunile care i-au fost impuse de Occident în contextul invaziei Ucrainei.

Lista cuprinde 31 companii, majoritatea aparținând Gazprom Germania, filiala germană a gigantului rus. Aceasta a fost plasată sub control guvernamental de statul german din cauza importanței sale strategice.

Gazprom își anunțase la începutul lui aprilie ”retragerea” din această filială, fără a menționa alte detalii.

Sancțiunile anunțate miercuri vizează și EuRoPol GAZ S. A., proprietarul părții poloneze a gazoductului Yamal-Europa.


Gazul rusesc reprezintă aproximativ 40% din cererea europeană de gaze. Conducta Yamal-Europa asigură, de obicei, aproximativ 15% din gazele ruse din Europa.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: