miercuri

24 iulie, 2024

31 august, 2022

Gazprom a anunțat miercuri că a suspendat „în totalitate” livrările de gaz către Europa prin gazoductul Nord Stream, anunță Reuters. Oficial, Gazprom urmează să efectueze lucrări de întreținere care vor dura trei zile.

Compania energetică rusă afirmă că, la finalizarea lucrărilor și ”în cazul în care nu vor apărea defecțiuni tehnice”, livrările de gaze naturale prin conducta Nord Stream vor fi restabilite la nivelul de 33 de milioane de metri cubi pe zi.

Din 27 iulie, gazoductul Nord Stream este utilizat la doar 20% din capacitatea sa maximă din cauza opririi mai multor turbine, măsură pe care Gazprom afirmă că a fost nevoită să o ia din cauza sancțiunilor impuse de Occident.

La începutul lunii august, compania energetică rusă a declarat că nu poate primi înapoi o turbină Siemens reparată în Canada, afirmând că are nevoie de mai multe documente care să ateste că aceasta nu intră sub incidența sancțiunilor occidentale.

La jumătatea lui iulie însă Gazprom insista ca această turbină să îi fie returnată de către Siemens după ce a fost reparată peste Atlantic, afirmând că de ea depind livrările de gaze naturale către Europa prin gazoductul Nord Stream.

***Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: