miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 noiembrie, 2015

gabriel-oprea
Gabriel Oprea, acum doar senator

Gabriel Oprea şi-a dat demisia din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, documentul ajungând luni la Biroul Permanent al Senatului.

Demisia este datată 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar Sorin Cîmpeanu.

Gabriel Oprea a participat la prima şedinţă a guvernului interimar. Ulterior, vicepremierul a anunţat, pe 6 noiembrie, ca nu va mai participa la şedinţele de guvern şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru al internelor secretarului de stat Ilie Botoş. Potrivit lui Gabriel Oprea, Ilie Botoş urma să asigure conducerea ministerului şi va avea drept de semnătură în perioada de tranziţie până la formarea unui nou guvern, urmând ca actul prin care preia atribuţiile de ministru să fie publicat în Monitorul Oficial.


Delegarea de atribuţii către Ilie Botoş nu a fost publicată în Monitorul Oficial, surse politice anunţînd că preşedintele Iohannis a lămurit chestiunea luni, trecând conducerea interimară a MAI în sarcina premierului interimar Sorin Cîmpeanu.

După acest demers, potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul interimar şi-a delegat atribuţiile către acelaşi secretar de stat- Ilie Botoş.

„Am luat și noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcția de viceprim-ministru pentru securitate națională și din cea de ministru de Interne și (…) delegarea atribuțiilor domnului secretar de stat Ilie Botoș. Demisia este din 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar”, a anunţat luni vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru, citat de Agerpres.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: