marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2019

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a criticat vineri afirmaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, care a susţinut că ideile progresiste promovate de democraţiile occidentale sunt „învechite”.

„Oricine afirmă că democraţia progresistă este depăşită susţine prin aceasta că libertăţile sunt depăşite, că statul de drept este depăşit şi că drepturile omului sunt depăşite”, a explicat Donald Tusk, într-o conferință de presă organizată la Osaka, în Japonia, unde are loc summitul G20.

(Citiți și: ””Îți cer un singur lucru: dă Europa Rusiei.” Atunci s-a tranșat și soarta României”)


„Trebuie să spun că sunt în total dezacord cu argumentul conform căruia ideea liberală este depăşită. În calitate de europeni, apărăm aici cu fermitate şi fără echivoc democraţia progresistă”,

„Pentru noi, în Europa, este vorba de valori esenţiale şi perene”, a continuat oficialul european, citat de Agerpres, care a contracarat:

Autoritarismul, cultul personalităţii şi legea oligarhilor sunt cele cu adevărat depăşite, chiar dacă uneori ele pot părea eficiente.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Donald Tusk a răspuns astfel unei afirmații făcute de Vladimir Putin într-un interviu publicat vineri în Financial Times, afirmație potrivit căreia „ideea liberală s-a învechit”.


„Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără consecinţe pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită”, a declarat Putin în interviu. „Aşadar, democraţia progresistă s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei”, a declarat Vladimir Putin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: