vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2012

BCR Asigurări a încheiat procesul de fuziune cu Omniasig şi a preluat denumirea şi emblema societăţii absorbite, iar noua companie, funcţională de marţi, este liderul pieţei de asigurări, cu subscrieri de 1,2 miliarde de lei anul trecut, detronând Astra, care a avut venituri de 1,01 miliarde de lei, realtează Mediafax.

BCR Asigurări a încheiat procesul de fuziune cu Omniasig şi a preluat denumirea şi emblema societăţii absorbite, iar noua companie, funcţională de marţi, este liderul pieţei de asigurări, cu subscrieri de 1,2 miliarde de lei anul trecut, detronând Astra, care a avut venituri de 1,01 miliarde de lei.

În 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurări a raportat venituri de 441 milioane de lei.


„Fuziunea dintre BCR Asigurări, în calitate de societate absorbantă şi Omniasig, în calitate de societate absorbită, s-a încheiat (…). Începând cu data de 1 mai, noua companie devine funcţională, iar vechiul Omniasig îşi încetează activitatea „, se arată într-un comunicat al Omniasig.

Procedurile organizatorice şi operaţionale aferente procesului de fuziune au fost încheiate şi activitatea se desfăşoară în cadrul unei singure companii, urmând ca în perioada post-fuziune să fie soluţionate o serie de ultime etape necesare, precum transferul de portofoliu şi înregistrarea la Registrul Comerţului, se mai spune în comunicat.

Omniasig a fuzionat cu BCR Asigurări, conform deciziei Vienna Insurance Group (Austria), acţionarul majoritar al ambelor companii.

„Obiectivul acestei fuziuni a fost crearea companiei de asigurări lider pe piaţa din România, precum şi eficientizarea operaţiunilor Vienna Insurance Group pe plan local. Prin realizarea acestei fuziuni, compania rezultată, al cărei nume este Omniasig, devine un asigurător mult mai puternic, mai stabil, cu o reţea mai extinsă şi foarte bine implementată la nivel naţional (…)”, se mai arată în comunicat.


VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, iar acţiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.

Pe piaţa locală, VIG controlează şi Asirom.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: