vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2020

Fundaţia care administrează catalogul muzical al cântăreţului Leonard Cohen a protestat faţă de utilizarea în scopuri politice a cântecului său „Hallelujah” în timpul Convenţiei Naţionale Republicane (RNC), a raportat vineri presa americană, citată de DPA  și Agerpres.

Un cover al acestui cântec a fost difuzat în momentul în care preşedintele american Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea din partea Partidului Republican pentru a participa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, în ultima seară a RNC, eveniment desfăşurat în perioada 24-27 august.


Avocata Fundaţiei Cohen, Michelle Rice, a spus că analizează în această perioadă o serie de opţiuni legale pentru a pedepsi utilizarea acelui cântec „într-o încercare neruşinată de a politiza şi de a exploata într-o astfel de manieră sfruntată piesa ‘Hallelujah’, unul dintre cele mai importante cântece din catalogul Cohen”. Declaraţia avocatei a fost preluată de numeroase companii mass-media americane, inclusiv de site-urile Deadline şi Variety.

Reprezentanţii grupului Sony/ATV Publishing au precizat la rândul lor că au respins în mod expres o solicitare din partea Partidului Republican, care dorea să difuzeze acel cântec în timpul RNC.

Nu este pentru prima dată când un muzician protestează faţă de utilizarea de echipa preşedintelui Trump a unui cântec în campanii electorale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Familia lui Tom Petty a anunţat în luna iunie că regretatul muzician nu şi-ar fi dorit ca unul dintre cântecele sale să fie folosite într-o „campanie a urii” după ce echipa lui Donald Trump a difuzat single-ul „I Won’t Back Down” într-un miting electoral ce a avut loc în oraşul Tulsa din statul Oklahoma.


Ozzy Osbourne, Elton John, trupa The Rolling Stones şi Adele l-au criticat la rândul lor pe Donald Trump pentru folosirea unor cântece din repertoriile lor la o serie de evenimente politice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: