sâmbătă

13 iulie, 2024

13 iulie, 2016

migratie europaItalia a depășit Grecia în ceea ce privește numărul zilnic al migranților care ajung pe teritoriul său, șeful instituției care se ocupă de controlul granițelor europene anunțând marți că Italia a devenit principala destinație europeană a celor ce fug din Orientul Mijlociu.

Fabrice Leggeri (Frontex)a afirmat, citat de Reuters, că în Italia sunt înregistrați zilnic 750 de persoane care reușesc să traverseze Mediterana. Grecia, care înainte de acordul UE-Turcia era principala poartă de acces a migranților în Europa, înregistează în prezent doar 50 de persoane zilnic.

Fabrice Leggeri a mai afirmat că, după semnarea și implementarea acordului pe migrație între Uniunea Europenă și Turcia, fluxul general de migranți a scăzut semnificativ.


”În primele 6 luni ale anului 2016, am înregistrat 360.000 de intrări ilegale în Europa, număr care este mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, dar fluxul de migranți a scăzut după aprilie”, a anunțat Fabrice Leggeri.

În luna aprilie 2016, Frontex anunța că sosirile în insulele grecești au scăzut cu 90% comparativ cu luna martie 2016.

Un purtător de cuvânt al Frontex a afirmat că decizia de închidere a graniței între Grecia și Macedonia, adoptată la începutul anului, a avut de asemenea o contribuție la scăderea numărului de refugiați care ajung în Grecia. Purtătorul de cuvânt nu a precizat însă câți refugiați erau înregistrați în Italia înainte de implementarea acordului UE_Turcia.

Frontex a anunțat că peste 1,5 milioane de oameni au încercat să intre în Europa anul trecut, majoritatea acestora dorind să ajungă, pe așa-numita ”rută balcanică”, în statele din Vestul Europei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: