joi

28 martie, 2024

29 septembrie, 2015

francois-saint-paul-300x231Ambasada Franţei la Bucureşti semnalează că “declarațiile domnului Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, făcute pe  28 septembrie, la Academia Română, nu au fost reluate în integralitate”.

Pentru corecta informare, ambasda face trimitere la ştirea Agerpres, pe care o prezentăm în continuare:

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a afirmat luni că a fost „frapat” de poziția României pe tema refugiaților, de „absența de viziune pe termen lung și de înțelegerea oamenilor politici români pe subiect”.


„Am fost frapat de poziția României pe chestiunea refugiaților. Ceea ce m-a frapat a fost absența de viziune pe termen lung și de înțelegere a oamenilor politici români pe subiect și deci poziția defensivă, regresivă pe această chestiune de a primi 6.000 de persoane”, a declarat Francois Saint-Paul, cu prilejul participării sale la semnarea unei convenții de parteneriat științific între Academia Română și Ambasada Franței în România.

În opinia lui sunt două explicații: o anumită pasivitate a societății românești, respectiv „slăbiciunea” clasei politice, care nu știe să anticipeze.

„Nu putem spune merge bine, dar nu pot lua 2.000 de persoane în plus. Acesta este primul lucru”, a spus Saint-Paul.

Ambasadorul francez a fost de părere că în materie de primire a refugiaților România are o capacitate enormă să se organizeze.


Francois Saint-Paul a opinat că integrarea refugiaților nu este doar problema instituțiilor statului. De asemenea, în afirmațiile sale de la Academia Română a salutat în mod deosebit două luări de poziție.

Pe de o parte, el a remarcat faptul că președintele Iohannis a confirmat foarte rapid că România va fi în măsură să primească refugiați așa cum s-a decis la Consiliul miniștrilor de Justiție și Afaceri interne (JAI). Pe de altă parte, Francois Saint-Paul a salutat propunerea prim-ministrului Victor Ponta, adresată organizațiilor non-guvernamentale și societății civile, pentru ca asociațiile din România să se implice alături de guvern în primirea refugiaților.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: