duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2013

Franţa va interzice grupările de extremă dreapta, JNR şi A Treia Cale, după moartea unui adolescent, în timpul unui atac armat în Paris, săptămâna trecută, relatează Euronews.

Liderul celei de-a Treia Cale, Serge Ayoub, care a fondat grupul în anii 1980, a fost interogat de poliţie, sâmbătă.

Şapte oameni au fost arestaţi după incident, doi dintre ei fiind se pare direct implicaţi în atac.


„Nu există loc în republica noastră pentru cei care neagă valorile. Şi suntem foarte hotărâţi şi voma cţiona ferm, pentru a-i ataca pe cei care ne distrug valorile. Datorăm asta memoriei băiatului ucis într-un mod barbar, într-o acţiune pornită din ură”, a spus ministrul francez de Interne, Manuel Valls.

Clement Meric (19 ani) se afla cu un grup de prieteni simpatizanţi ai stângii într-un magazin, când au fost luaţi în bătăie de joc de câţiva skinheads, care apoi au plecat. Doar că aceştia s-au adunat din nou afară, cu întăriri, şi când Meric şi prietenii săi au ieşit, au sărit pe ei.

„Moartea sa nu a fost provocată de u şoc la cap, când victima a căzut la pămînt, ci de rănile la cap şi la faţă cauzate de lovituri. A fost o întâlnire întâmplătoare, în care unii tineri de stânga s-au întâlnit cu alţii de extremă dreapta, iar aceştia s-au găsit faţă-n gaţă în stradă”, a spus procurorul din Paris Francois Molins.

Susţinători ai extremei stângi au participat la un protest la Paris, sâmbătă, faţă de asasinat şi faţă de mişcarea de extremă-dreapta.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: