duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2022

Guvernul francez a anunțat acordarea unui ”ajutor alimentar de urgență” în valoare de 100 de euro per gospodărie, respectiv 50 de euro per copil, cu scopul de a compensa scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, în urma creșterilor accelerate de prețuri, transmite Euractiv.

De acest sprijin financiar vor beneficia circa două milioane de gospodării cu venituri mici, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivia Gregoire.

Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a anunțat luni implementarea unui plafon maxim de majorare a chiriilor, așa încât acestea să nu poată crește cu peste 3,5% într-un an.


Aceste măsuri anunțate de oficialii francezi vin în contextul în care Guvernul pregătește un pachet mai amplu de stimulente destinat întăririi puterii de cumpărare a populației, în contextul creșterii accelerate a prețurilor. Premierul Elisabeth Borne a promis că pachetul va fi prezentat Consiliului de Miniștri pe 6 iulie.

Mai multe măsuri sunt luate în considerare, potrivit unui proiect obținut de presa străină. Acestea includ o creștere cu 4% a beneficiilor sociale, cum ar fi pensiile și ajutoarele financiare pentru familiile cu venituri mici. O astfel de creștere va fi, totuși, sub nivelul inflației care este așteptată să ajungă la 7% în septembrie.

Proiectul de lege ar urma să includă și măsuri de încurajare a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) să implementeze scheme de împărțire a profitului, permițând angajaților să primească un bonus atunci când compania are performanțe bune.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: