miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2021

catedrala nantes incendiuUn imigrant ruandez, căruia autoritățile privind imigranții din Franța îi ordonaseră să părăsească țara încă din 2019, a intrat luni într-o secție de poliție din vestul Franței și a anunțat că a ucis un preot catolic, iar autoritățile au găsit trupul neînsuflețit al clericului la scurt timp după asta.

Criminalul este același bărbat care, în 2020, a dat foc catedralei din Nantes.

Un preot a fost victima unui ”asasinat dramatic” luni dimineață, în vestul Franței, a anunțat pe Twitter ministrul de interne, Gerald Darmantin, potrivit HotNews, care citează AFP.


”Un bărbat s-a prezentat la mijlocul dimineții la brigada de jandarmerie din Mortagne-sur-Sèvre și a spus că a omorât un cleric”, a precizat pentru agenția de presă franceză o sursă care cunoaște dosarul.

Bărbatul era sub control judiciar în cadrul anchetei privind incendiul de la catedrala din Nantes din iulie 2020, a precizat sursa.
Preotul a fost ucis de cel pe care îl luase în grijă

Preotul în vârstă de 60 de ani, membru al comunității catolice Montfortains din Saint-Laurent-sur-Sèvre, îl găzduia pe ruandez ”de mai multe luni”, potrivit unei surse polițienești.

Ucigașul preotului catolic, al cărui trup neînsuflețit a fost găsit în Saint-Laurent-sur-Sevre, regiunea Vendee, este ruandezul care a dat foc la Catedrala din Nantes, transmite și Reuters.


Senatorul Bruno Retailleau, care reprezintă regiunea Vendee, a precizat că numele celui ucis era Olivier Maire și că biserica catolică locală îl găzduia pe ruandez.

”Sunt profund șocat de teribila ucidere a unui preot care avea grijă de criminalul său”, a spus Retailleau. ”De ce acest bărbat încă era în Franța?” s-a întrebat senatorul.

Autoritățile privind imigranții din Franța îi ordonaseră ruandezului să părăsească țara încă din 2019, dar acesta a rămas.
Ministrul de interne francez a anunțat că a plecat spre locul tragediei.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, refugiat din Rwanda, a recunoscut vara trecută că este responsabil de incendierea Catedralei Sf. Petru şi Paul din Nantes.

Autoritățile judiciare franceze spuneau atunci că acesta riscă 10 ani de închisoare și 150.000 de euro amendă. Bărbatul, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit în 18 iulie 2020, în trei locuri ale clădirii.

El a fost arestat preventiv după incendiere, dar apoi a fost plasat sub control judiciar. Ruandezul era venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă.

Avocatul Quentin Chabert a spus presei franceze că suspectul, clientul său, regretă profund faptele sale, care au dus la distrugerea mai multor vitralii şi a unei orgi cu valoare istorică.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: