joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2021

Guvernul francez și executivul Uniunii Europene sunt aproape de un acord privind condițiile prin care datorii ale Air France de 4 miliarde de euro  se vor transforma în aport de capital.

Grupul Air France-KLM a înregistrat o pierdere netă de 7,1 miliarde de euro în 2020, ca urmare a crizei coronavirus.

Air France ar putea fi obligată să renunțe la mai puține sloturi de zboruri aeroportuare la baza sa din Paris decât a cerut inițial Comisia Europeană, în special pe aeroportul din Orly, potrivit Le Monde, citat de Reuters.


În iunie anul trecut, guvernul olandez a ajuns la o înţelegere cu Franţa şi va contribui cu 3,4 miliarde de euro la acordul de salvare al Air France-KLM.

(Citiți și: „Air France-KLM primeşte 3,4 miliarde de euro şi de la guvernul olandez. Ryanair solicită Comisiei Europene blocarea ajutorului de stat”)

Air France – KLM a primit 10,4 miliarde de euro de împrumuturi și garanții acordate în Franța și Țările de Jos – Olanda) care ar putea fi transformate în recapitalizare susținută de stat, în urma negocierilor cu autoritățile de reglementare UE, care solicită renunțări la  sloturi aeroportuare la Paris-Orly și Amsterdam-Schiphol.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Un plan depus la Bruxelles spune că Franța ar converti un împrumut de 4 miliarde de euro acordat companiei Air France-KLM anul trecut pentru datorii hibride sau perpetuități, au spus surse.

Sindicatele Air France negociază cererile UE pentru concesii de sloturi la aeroportul Orly. Sloturile pentru KLM trebuie convenite de către Comisie și guvernul olandez.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: