duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2020

Guvernul olandez a ajuns la o înţelegere cu Franţa şi va contribui cu 3,4 miliarde de euro la acordul de salvare al Air France-KLM, care a tensionat relaţiile între acţionarii operatorului aerian, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. La scurt timp după apariţia informaţiei, operatorul low cost Ryanair a solicitat Comisiei Europene blocarea acestui ajutor de stat.

„Adresăm un apel Comisiei Europene de a bloca subvenţia pentru KLM care va duce la reducerea şi mai accentuată a competiţiei din pieţele franceze şi olandeze. Ajutorul de stat al guvernului olandez reprezintă o veste proastă pentru intereselor consumatorilor deoarece va întârzia reformele de care Air France-KLM are nevoie”, au transmis reprezentanţii Ryanair, potrivit presei internaţionale.

Conform înţelegerii, Olanda va acorda KLM garanţii şi împrumuturi directe şi va numi un membru în Consiliul de Administraţie, susţin sursele.


Reprezentanţii Air France-KLM şi ai Ministerului de Finanţe din Franţa nu au dorit să comenteze informaţia, dar vineri este programată o conferinţă de presă a ministrului olandez de Finanţe unde „vor fi prezentate detaliile pachetului de asistenţă financiară acordat KLM”. De asemenea, pe site-ul companiei olandeze se află un comunicat în care este menţionată suma de 3,4 miliarde de euro.

Comisia Europeană a permis Franţei să acorde un sprijin în valoare de şapte miliarde de euro pentru compania aeriană Air France. Ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de şase bănci şi garantat de statul francez în proporţie de 90%, precum şi de un împrumut direct de trei miliarde de euro dat de statul francez. În schimbul garanţiilor de stat, Air France a promis că va reduce emisiile interne de dioxid de carbon (CO2) cu 50% până în 2024.

Statul francez şi cel olandez deţin fiecare 14% din acţiunile Air France-KLM.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: