duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2019

Franţa intenţionează să introducă o lege care să permită înăsprirea sancţiunilor împotriva protestelor nedeclarate ca răspuns la demonstraţiile violente ale ”vestelor galbene”, a anunțat luni prim-ministrul Edouard Philippe, relatează Reuters.

Anunțul apare după ce protestatarii au incendait motociclete şi au aprins baricade pe bulevardul Saint-Germain din Paris, sâmbătă, premierul francez subliniind cum protestele împotriva costurilor ridicate ale nivelului de trai şi împotriva preşedintelui Emmanuel Macron au devenit violente.

”Trebuie să păstrăm dreptul de a protesta în Franţa şi trebuie să-i sancţionăm pe cei care încalcă legea. Acesta este motivul pentru care guvernul pledează în favoarea actualizării legii pentru a-i sancţiona pe cei care nu respectă această obligaţie de a declara protestele, pe cei care iau parte la protestele neautorizate, pe cei care vin la proteste cu cagule pe faţă”, a afirmat Edouard Philippe la TF1.


Guvernul francez ar putea concepe noua lege ce reglementează protestele după legislaţia existentă împotriva huliganilor din fotbal, prin care persoanelor cu comportament agresiv le este interzis accesul pe stadioane.Un alt detaliu oferit de premier: purtatul măștilor la proteste de stradă ar putea fi considerat infracțiune.

Noua legislație ar putea fi introdusă în februarie, a spus premierul.

Edouard Philippe a mai spus că cei care au adus perturbări şi distrugeri în Paris şi în alte oraşe mari. acolo unde magazinele au fost jefuite şi băncile vandalizate, vor fi nevoiţi să plătească pentru pagubele pe care le provoacă.

Cele mai recente proteste ale ”vestelor galbene” au început paşnic, dar au degenerat sâmbătă după-amiază, protestatarii atacând cu pietre forţele de ordine blocând podurile peste Sena.


Protestele din Franța durează de 8 săptămâni.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: