luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 aprilie, 2021

Franța îl va face responsabil pe președintele rus Vladimir Putin în cazul în care liderul încarcerat al opoziției ruse, Alexei Navalnii, va muri în custodia sistemului penitenciar, a anunțat joi ministrului francez de externe Jean-Yves Le Drian (foto), citat de Politico.

Anunțul apare în condițiile în care un grup de experți ONU a solicitat miercuri, potrivit Euractiv, a evacuarea medicală urgentă din Rusia a lui Alexei Navalnii, afirmând că viața acestuia este în ”pericol serios”.

”Vom impune sancțiunile necesare și îi vom trage la răspundere pe domnul Putin și autoritățile ruse dacă Navalny va muri în închisoare. Sper că nu vom ajunge acolo”, a declarat Jean-Yves Le Drian la postul de televiziune public Franța 2, joi dimineață.


Ministrul francez de externe și-a mai exprimat convingerea că Rusia nu intenționează să lanseze un atac militar împotriva Ucrainei, dar „faptul că masează atât de multe trupe la frontiera cu Donbass prezintă riscuri de accidente sau incidente, deci riscuri de conflict.”

„Există o derivă autoritară internă, țintirea lui Navalnii este insuportabilă … o provocare externă și o intimidare, cu ceea ce se întâmplă în Ucraina … și încercări de interferență, atacul asupra instituțiilor noastre democratice. Am văzut ce s-a întâmplat în Republica Cehă, totul este foarte îngrijorător și trebuie să fim foarte fermi ”, a spus Le Drian, care a evidențiat astfel efectele unui regim Putin din ce în ce mai autocratic.

În legătură cu situația lui Alexei Navalnii, ministrul de Externe al Estoniei, Eva-Maria Liimet, a anunțat tot joi că țara sa ”ia în considerare la modul serios” acordarea cetățeniei estoniene lui Navalnii.

Liderul opoziției ruse, împotriva căruia anul trecut s-a produs o tentativă eșuată de asasinat, se află în greva foamei, fiind în prezent deținut într-un spital-penitenciar situat la 180 km est de Moscova. Presa internațională a relatat că acesta este supus unor rele tratamente în penitenciar iar starea sa de sănătate s-a deteriorat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: