luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2021

Franța accelerează programul de stimulente destinat companiilor afectate de pandemiei cu o nouă tranșă de un miliard de euro pentru susținerea sectorului industrial, a anunțat ministrul de finanțe Bruno Le Maire (foto), potrivit Reuters.

Planul de redresare are drept obiectiv scoaterea Franţei din criză prin injectarea a 100 de miliarde de euro din bani publici până la finalul anului viitor.

Le Maire a precizat că nu este necesară majorarea sumei totale a fondurilor de stimulare, deoarece banii suplimentari pentru sectorul industrial vor fi redirecționați de la alte programe, unde absorbția a fost mai lentă.


Planul guvernului francez acordă o atenție specială întăririi sectorului industrial, care s-a străduit mult timp să fie competitiv și depinde în mare măsură de câteva industrii precum cea aerospațială, prelucrarea alimentelor, produsele farmaceutice și brandurile de lux.

Tot pentru sprijinirea industriei, guvernul francez a acordat credite fiscale în valoare de 600 de milioane de euro pentru a încuraja companiile să investească în tehnologii digitale.

De asemenea, Guvernul va pune la dispoziție subvenții suplimentare de 150 de milioane de euro pentru firmele industriale care intenționează să extindă uzinele existente și subvenții de 250 de milioane de euro pentru companiile industriale care mută fabrici din străinătate în Franța.

Le Maire a precizat că plățile aferente programelor de stimulare a industriei au fost efectuate mai repede decât era planificat, cu 11 miliarde de euro cheltuiți anul trecut și încă 16 miliarde de euro deja anul acesta, la care se mai adaugă 10 miliarde de euro în reduceri de impozite pentru o multitudine de taxe datorate de întreprinderile franceze.


Executivul francez își propune să cheltuiască 40 de miliarde de euro în 2021 pentru a atinge obiectivul de creștere economică de 6% din PIB, în ciuda restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

”Obiectivul meu este de a accelera implementarea planului de redresare, indiferent de condițiile de sănătate”, a comentat le Maire.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: