vineri

26 aprilie, 2024

19 iunie, 2021

renault producator automobile <a class=companie sediu” width=”300″ height=”199″ />Mii de angajați din Franța ai Renault vor putea lucra de acasă, trei zile pe săptămână, la cerere, conform acordului privind munca de la distanță semnat vineri între companie și sindicate.

Compania anticipează că 20.000 de angajaţi din Franţa vor avea dreptul să beneficieze de această ofertă de a muncă de la distanţă, cu excepţia celor care lucrează direct în producţie.

Noile decizii vor fi aplicate în mai multe etape, începând din septembrie 2021, a anunţat compania, care a adăugat că va oferi sprijin şi training în privinţa muncii de la distanţă.


Sistemul hibrid va fi voluntar şi va consta în munca de acasă timp de două zile pe săptămână, a treia zi fiind la latitudinea managerului, a comunicat Renault, citată de Reuters, agenție preluată de News.ro.

Grupul concurent Stellantis, producătorul automobilelor Peugeot şi Citroen, a stabilit aranjamente similare cu angajaţii francezi.

Viitorul sistemului de muncă este discutat intens, după ce pandemia de coronavirus a obligat companiile să închidă multe birouri şi a arătat modul în care multe sarcini pot fi realizate de către angajaţi de la domiciliul lor.

2019, record european la orele lucrate de la distanță

Raportul Living, working and Covid-19 2020, realizat de Eurofound, arată că 40% din orele plătite lucrate de angajați au fost efectuate în iulie 2020 de acasă.


În Belgia, peste jumătate din angajați (52%) declarau în luna iulie că lucrează exclusiv de acasă, pondere similară cu cea din Irlanda (47%), Italia (47%), Spania (45%) și Franța (43%).

Media europeană a fost de 34%, iar în România, de 24% (recordul național).

În România, telemunca a fost reglementată în anul 2018, însă anul trecut au fost făcute modificări importante, din cauza pandemiei

Potrivit noilor amendamente, activitatea telesariatului se poate efectua nu doar de acasă, cum se prevedea anterior.

De asemenea, angajatul va putea folosi propriul laptop/echipament pentru desfășurarea muncii, prin acordul părților, iar
angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru condițiile de muncă alese de către telesalariat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: