sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 septembrie, 2021

Din 15 septembrie, personalul sanitar poate lucra doar în baza certificatului de vaccinat

Mii de angajați din sectorul sanitar au fost suspendați în Franța din cauza faptului că nu s-au vaccinat antiCovid. Cei suspendați nu își vor mai primi salariile, după ce termenul limită până la care trebuiau să se vaccineze a expirat în această săptămână.

La începutul acestei săptămâni, Uniunea Națională a Profesioniștilor în Asistență Medicală (SNPI) a avertizat că măsura preconizată de guvernul francez va destabiliza un sector care suferă deja de o lipsă de personal. „10% din posturile de îngrijire medicală sunt vacante în prezent în spitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al uniunii, Thierry Amouroux.

Agenția națională de sănătate publică estima că 12% din personalul medical al spitalelor și în jur de 6% dintre medicii din cabinetele private nu s-au vaccinat.


„Ieri au fost notificate în legătură cu suspendarea activității în jur de 3.000 de angajați din centrele și clinicile de sănătate, pentru că nu s-au vaccinat”, a anunțat joi ministrul sănătății Olivier Veran, citat de Euractiv.

Oficialul a adăugat că câteva zeci au preferat să își prezinte demisia decât să se vaccineze. Asta raportat la 2,7 milioane de lucrători din domeniul sanitar care continuă să asigure servicile medicale.

„Un număr mare dintre aceste suspendări sunt doar temporare”, a mai spus oficialul francez.

O măsură similară a fost luată de autoritățile elene, care a suspendat 10.000 de angajați nevaccinați din sistemul sanitar. Miscarea a provocat lipsuri severe de personal, iar ministrul sănătății Thanos Plevris a semnat la 6 septembrie un amendament care le permite celor suspendați să își reia activitatea dacă primesc cel puțin o primă doză de vaccin.


Personalul sanitar suspendat este în prezent de 5.035 și se așteaptă ca personal suplimentar să fie angajat pentru a umple golurile.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: