sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2018

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se va afla joi în România, unde va discuta cu cei implicați despre reformele justiției și ultimele evoluții în domeniu – declanșarea procedurii de revocar a procurorului-șef al DNA.

El a declarat pentru Calea Europeană  că așteaptă ca autoritățile de la București să îi ofere, printre altele, explicații cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (procurorul-șef al DNA) și cu Ministrul Justiției,  și le voi asculta argumentele. Dar știți poziția Comisiei. Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre” a spus Frans Timmermans.


Prim-vicepreședintele Comisiei se va întâlni la București și cu alți oficiali, printre care şi Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid parlamentar, dar şi cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, przidate de fostul ministru al Justiției Florin Iordache.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Frans Timmermans a cerut recent Parlamentului României să regândească modificarea acestor legi, după ce Curtea Constituțională a retrimis la Parlament cele trei proiecte din primul pachet pe justiție, pentru a modifica prevederile neconstituționale.

Reamintim că, marți, CSM a dat aviz de respingere a cererii ministrului Tudorel Toader de revocarea a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, în urma unei ședințe tensionate în care cele două părți și-au susținut argumentele și contraargumentele.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: