Frans Timmermans, la București. Pe agendă - revocarea procurorului-șef al DNA și modificarea legilor Justiției - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Frans Timmermans, la București. Pe agendă – revocarea procurorului-șef al DNA și modificarea legilor Justiției

28 februarie, 2018

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se va afla joi în România, unde va discuta cu cei implicați despre reformele justiției și ultimele evoluții în domeniu – declanșarea procedurii de revocar a procurorului-șef al DNA.

El a declarat pentru Calea Europeană  că așteaptă ca autoritățile de la București să îi ofere, printre altele, explicații cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (procurorul-șef al DNA) și cu Ministrul Justiției,  și le voi asculta argumentele. Dar știți poziția Comisiei. Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre” a spus Frans Timmermans.


Prim-vicepreședintele Comisiei se va întâlni la București și cu alți oficiali, printre care şi Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid parlamentar, dar şi cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, przidate de fostul ministru al Justiției Florin Iordache.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Frans Timmermans a cerut recent Parlamentului României să regândească modificarea acestor legi, după ce Curtea Constituțională a retrimis la Parlament cele trei proiecte din primul pachet pe justiție, pentru a modifica prevederile neconstituționale.

Reamintim că, marți, CSM a dat aviz de respingere a cererii ministrului Tudorel Toader de revocarea a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, în urma unei ședințe tensionate în care cele două părți și-au susținut argumentele și contraargumentele.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr