duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 aprilie, 2013

Preşedintele francez Francois Hollande a apreciat, joi ,că “a fi în austeritate, înseamnă condamnarea Europei la explozie” şi încurajează formarea mişcărilor populiste,potirvit Mediafax.

“Am această obligaţie de a spune liderilor europeni, astăzi, că prelungirea austerităţii reprezintă riscul de a nu reuşi să reducem deficitele şi certitudinea că vom avea guverne nepopulare de care populiştii vor profita la momentul oportun”, a declarat Hollande, într-un interviu pentru postul de televiziune public France 2.

“Faptul că statele europene au obligaţia de a fi riguroase înţeleg perfect, însă a fi austere nu, asta înseamnă a condamna Europa la explozie”, a declarat acesta.


“Nu voi face o politică care conduce Europa la austeritate”, a promis preşedintele francez, adăugând: “nu vreau ca Europa să fie o şcoală de corecţie”.

Întrebat despre relaţiile franco-germane, acesta a evocat “o tensiune amicală”, însă a adăugat că Paris şi Berlin au “ambele aceeaşi obligaţie, de a permite Europei să avanseze”.

Preşedintele francez a confirmat, din nou,  că ţara sa nu va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul de a reduce deficitul public la 3% din produsul intern brut în 2013, aşa cum s-a angajat în faţa partenerilor europeni.

“Nu vom atinge cei 3%  deoarece dacă am forţa ritmul vom pierde speranţa unei reveniri a creşterii economice”, a explicat acesta.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: