duminică

23 iunie, 2024

1 iulie, 2011

Instana new-yorkeză a dispuns, vineri, eliberarea fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pe cuvânt de onoare, la o lună şi jumătatea de la arestarea sa preventivă la domiciliu, relatează televiziunea Bloomberg

Procuorul şi apărarea au căzut de acord asupra cercetării socialistului francez în libertate, cu interdicţia de a părăsi Statele Unite.

În urmă cu o lună şi jumătate, fostul şef al FMI a fost implicat într-un incident la hotelul new-yorkez Sofitel, în care o cameristă susţine că a fost violată de Dominique Strauss-Kahn.


Mai mult, potrivit ziarului New York Times, Dominique Strauss-Kahn ar putea fi declarat nevionovat în condiţiile în care camerista care îl acuză de viol ar fi făcut declaraţii mincionase şi ar fi avut o convorbire telefonică în care era sfătuită de un deţinut să profite în urma incidentului cu fostul director FMI.

Anchetatorii sunt convinşi că reclamanta i-a minţit ”în mod repetat”, începând din 14 mai, scrie ziarul.

Într-o conversaţie telefonică camerista ea a vorbit cu un deţinut despre ”interesul de a continua acuzaţiile” împotriva lui Strauss-Kahn, susţine NYT.

Credibilitatea presupusei victime a lui DSK este pusă la îndoială şi prin faptul că anchetatorii cred că ar fi implicată în traficul de droguri şi spălarea de bani.


Câteva persoane au depus, în ultimii doi ani, 100.000 dolari în contul bancar al cameristei.

De asemenea, ea ar mai fi minţit şi în privinţa cererii sale de azil în SUA, unde trăieşte din 2002, susţinând atunci că ar fi fost violată şi mutilată în zona genitală .

Imigrantă originară din Guinea, presupusa victimă a lui Strauss-Kahn, Nafissatou Diallo, a fost descrisă de presă, la începutul anchetei, drept o mamă celibatară cu o reputaţie şi o bună-credinţă intacte.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: