vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2023

Decizie surprinzătoare la PSD: fostul premier Victor Ponta a fost numit consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu. Numirea în calitatea de „de consilier onorific al prim-ministrului, a lui Victor-Viorel Ponta în domeniul relaţiilor economice internaţionale” a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Decizia lui Marcel Ciolacu este una fără precedent în istoria post-decembristă. Un actual premier și lider al PSD aduce alături de el un fost premier și lider al PSD. De obicei, liderii PSD făceau tot posibilul să nu aducă în preajma lor foști lideri ai partidului, excepția fiind relația dintre Victor Ponta și Adrian Năstase.

Fostul premier PSD a cochetat la un moment dat cu o colaborare cu AUR, declarând la scurt timp după nunta lui George Simion că îl apreciază pe liderul partidului extremist AUR.


Totodată președintele Pro România Victor Ponta și-a exprimat de mai multe ori în trecut dorința de a reveni în PSD, așteptând anularea deciziei privind excludere semnată de către Liviu Dragnea. În noiembrie 2021 Ponta afirma că a discutat cu Marcel Ciolacu privind mai multe subiecte, inclusiv guvernarea.

Victor Ponta a declarat, imediat după numirea în calitate de consilier al premierului Ciolacu, că a renunțat la orice legătură cu formațiunea AUR.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu pentru DCNews, în luna octombrie, că „ușa partidului este deschisă” pentru fostul premier. ”Întrebat dacă l-ar vedea din nou în PSD, Ciolacu a declarat că nu a exclus niciodată acest lucru și că ușa partidului rămâne deschisă.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: