duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2020

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și liderul Pro România, Victor Ponta, susțin introducerea impozitării progresive ”pentru a avea resursele necesare relansării economice”.

În replică, vicepreședintele Comisiei buget-finanțe Bogdan Huțucă spune că ”socialiștii sunt obsedați de banii altora” și că PNL nu va renunța la cota unică.

Subiectul a fost atins și la întâlnirea premierului de luni cu membri ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Ludovic Orban asigurând: ”PNL apără cota unică. Este una dintre măsurile liberale cele mai importante, care au avut efecte extrem de favorabile pentru România şi nu renunţăm sub nicio formă la cota unică”.


„Marcel Ciolacu susține că dacă PSD va reveni la guvernare va renunța la cota unică de impozitare și va introduce cota progresivă, ceea ce ar aduce o creștere a impozitării muncii”, a anunțat marți deputatul Bogdan Huțucă. El afirmă că Marcel Ciolacu a transmis în Parlament că opinia sa este împărtășită atât de Victor Ponta cât și de Călin Popescu Tăriceanu.

„Și în acest caz, vedem că socialiștii sunt obsedați de banii altora. Taxa unică este singura formulă corectă pentru absolut toată lumea, pentru că fiecare persoană, indiferent de câștig, plătește același procent. Dacă o persoană câștigă 1.000 de lei, plătește 160 de lei, dacă câștigă 10.000 de lei, plătește 1.600 de lei. Deci, oricum cine câștigă mai mult plătește mai mult, e un calcul foarte simplu. Socialiștii vor să îi taxeze și mai mult pe cei care oricum plătesc cele mai mari taxe”, este replica liberalului.

Huțucă afirmă că un guvern liberal nu trebuie să crească impozitarea românilor ci să fie mai atent cu banii, să îi cheltuie cu mai multă responsabilitate și chiar să găsească soluții pentru a scădea cheltuielile statului.

„Românii plătesc în acest moment destule taxe și impozite. Noi trebuie să găsim modalități prin a duce taxele în jos, atunci când contextul o va permite, și nu să creștem aceste taxe. Poziția noastră este că trebuie să scădem cheltuielile statului, că trebuie să îl reformăm, să îl digitalizăm, să îl debirocratizăm”, mai spune Huțucă.


Victor Ponta susține, într-o postare publicată marți pe Facebook, că este nevoie de introducerea impozitării progresive pentru a avea resursele necesare relansării economice. „Azi România colectează la Buget cei mai puțini bani ( ca procent din PIB) din toate țările UE”, spune el.

Ponta comentează că renunțarea la cota unică este „o schimbare necesară după 15 ani”, având în vedere „gravele inegalități sociale și economice pe care Pandemia de Coronavirus le accentuează în fiecare zi”.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că PNL apără cota unică şi că nu renunţă sub nicio formă la aceasta.

„PNL apără cota unică. Este una dintre măsurile liberale cele mai importante, care au avut efecte extrem de favorabile pentru România şi nu renunţăm sub nicio formă la cota unică”, a precizat Orban, după ce a participat la Adunarea membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: