luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2012

„Este clar că e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o nouă investiţie de încredere, în toamnă, în aşa fel încât să iasă din tăcere, din rezervă şi să meargă spre vot”, a declarat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu luni seară la o emisiune a B1Tv.

Ungureanu spune că vrea să înfiinţeze o organizaţie civică de centru-dreapta, care s-ar putea numi „Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta”. „Va fi un ONG, nu un partid” – a declarat fostul premier.

El a apreciat totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.


„Vom vedea dacă acest lucru este posibil. Deocamdată, eu pornesc o iniţiativă. Gândul meu este ca la un moment dat să pot oferi celor care sunt interesaţi de coagularea dreptei, indiferent de formula partinică, într-un bloc de dreapta, care să poată sparge aparentul eşec în care se află astăzi această jumătate de spectru electoral, o iniţiativă în care să se regăsească şi cei care nu au până acum expresie. „, a mai spus MR Ugureanu.

„Cred că lucrurile acestea sunt pe cale de a se construi, pe cale de a se face”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu, arătând că, dacă există păreri şi idei bune, le aşteaptă pe adresa sa de email, mru.dreapta@gmail.com.

De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că relaţia sa cu PDL „este altceva”.

„În momentul de faţă, între PDL şi mine există un parteneriat, este partidul care m-a susţinut la guvernare, este un partid pe care îl cunosc şi cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, şi cu defectele sale. E un partid care se sprijină pe foarte mulţi oameni de bună-credinţă şi pe care îi văd că transferă către mine foarte multă încredere. Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea”, a spus Ungureanu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

24 de răspunsuri

 1. D-le Ungureanu,sunt pensionar si nu am o pensie mare,dar cei care s-au asezat hoteste in scaunul de asa zisi conducatori, vor duce aceasta tarisoara la pierzanie.Va adresez acest mesaj cu speranta ca veti atrage langa d-vs si alti oameni care gandesc la fel si sa recastigati inapoi puterea pentru a mai salva ce se mai poate.Va sustin in continuare si daca veti face un nou partid voi fi primul inscrs,iar daca veti continua cu PDL=ul va voi fi alaturi.Fiindca am aceasi varsta ca Traian Basescu,am fost o generatie de sacrificiu si doresc ca urmasi nostri sa traiasca decent si cinstit.

 2. Perfectiune in lumea nosträ,nu existä.Numai DUMNEZEU este perfect. Dreapta politicä insä, este mai aproape de adevär decat toate celelalte partide.Ea nu provine din rämäsitele dictaturii comuniste,rämäsite ideologige bazate pe propagandä si spoleire,ci din conträ are la bazä Adevärul Crestin imbräcat in hainä de lucru.Dreapta politicä are un mare avantaj,cä se poate imbunätätii.Este deschisä tuturor ideilor de progres si bunä stare.Este o politicä care se bazeazä pe proprietatea privatä si in sinea acestei expresii ii ajutä pe particulari.Romania are tot ce-i trebue pentru un trai decent.Totul este ca cei intreprinzätori sä fie,nu numai läsati sä lucreze,dar si ajutati cu informatii de specialitate.In Romania de astäzi tot poporul are ce-i trebue.Täranii au surplusuri de produse,iar oräsenii,mä refer la cei care lucreazä,duc o viatä linistitä de familie. – Ceiace trebue insä,urgent, fäcut in Romania este o campanie de schimbarea mentalitätii.Aici trebue sä se plece dela PRINCIPIL DIVIN: Noi cand am venit in aceastä lume,de unde am venit ? Care este scopul nostru aici ? Si cand plecäm,unde ne ducem ? Este stiintific demonstrat cä IUBIREA DIVINÄ este cheia succesului in viatä.Se spune cä ORDINEA ia nastere din dezordine,din HAOS.La ora actualä in politica romaneascä este foarte multä dezordine.Numai DREAPTA bazatä pe Principiile Crestine poate ajunge la ORDINE. Eu Vä urez succes si vä sunt aläturi… Cu stimä N.Flturel

 3. Cei care muncim departe de tara vom fi alaturi de MRU.Dorim,macar copiii nostri sa traiasca intr-o tara libera si democrata.Succes!

 4. Traiesc in USA. Am plecat dupa ce am vazut „stupid peoples” ca se duceau la vot cu drandafiri in maini,in may 1990.Adevarul este ca romanii au ramas un „stupid peoples”si dupa cei 20 de ani peconizati de Brucan! Aici,dle Ungureanu,trebue actionat: oamenii sa nu mai voteze in functie de beneficiile materiale,si temporare, ci pur si simplu dupa cum gandesc.Aceasta racila se poate elimina cu pedepse foarte grele(de la 10 ani de puscarie in sus)dar cu conditia ca faptasii sa fie prinsi de politia americana si judecati de justitia germana! Inca o racila care trebue eliminata este cea grupata in jurul PSD-ului,acele ramasite ale comunistilor verosi care au pus stapanire pe tara cu ajutorul lui Iliescu si acolitilor lui.Acestia stapanesc tara,nu politic ci pur si simplu strecurati in toate structurile statului.De ce mai exista AGA? de ce mai exista tot felul de asociatii revolutionare cu enormele lor beneficii? De ce mai exista pensii de zeci de mii de lei cand un muncitor dupa 40-50 de munca grea are 1000 de lei pensie?De ce cei care sunt prinsi cu furturi de milioane de euro nu sunt pedepsiti?…Sunt foarte multe intrebari la care nu voi gasi raspun pana la….moarte.Dle Ungureanu,acestea si inca f.multe trebuesc rezolvate de ONG-ul dv. de dreapta! Dupa aceea politica romaneasca,justitia,politia,medicina,invatamantul si toate celelalte isi vor urma cursul normal de reforma si dezvoltare.Dupa prerea mea,prima urgenta este eliminarea tuturor comunistilor profitori ai loviturii de stat din dec 1989.Stiu ca este imposibil asa ceva tinand cont de caracteristicile natiunii noastre si tocmai de aceea am intrat intro vesnica lehamite!! Cu respect si stima al dv.MS.

  1. D-nule pensionar din USA,probabil esti un pensionar care a trebuit sa fuga,iar in legatura cu poporul roman,sa sti-ti ca nu este deloc stupid,si nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat daca si ea armata nu ar fi ascultat ordinele de partid.

 5. PS. Am uitat sa pun o intrebare: De ce guvernul PDL nu a eliminat pe acei profitori de care pomeneam mai sus?De la inceputul instaurari sale trebuia sa emane legi drastice prin care sa taie capetele acestor hidre care domina tara.Aici au gresit,PDL-ul si Traian Basescu. Si totusi aceste simboluri raman, pentru mine,in continuare,singurele care au avut intentia de a pune tara pe „piciore” chiar daca au avut si ei hidrele lor,mai putine e adevarat dar au fost si inca mai sunt!

 6. Domnule MRU, sunteți o tânără speranță pentru viitorul acestei țări care a ajuns să fie condusă de oameni de cu o pregătire îndoielnică, care nu văd în politică decât un mod sigur de a se înbogăți pe seama statului. V-am urmărit evoluția dvs. odată cu apariția în cadrul unei emisiuni de demult a regretatului realizator de emisiuni TVR Iosiv Sava unde mi-ați lăsat o impresie foarte bună, gândind atunci că țara de oameni ca dvs. are nevoie.
  Prin evoluția dvs. se vede că toate studiile pe care le-ați făcut sunt sunt obținute printr-o pregătire ireproșabilă, ceea ce vă desparte vizibil de așa ziși doctori în istorie și în alte domenii făcuți peste noapte de sistemul de învățământ pe care și l-au votat pentru a se ajunge ca facultățile să devină simple ,,Fabrici de diplome”.
  Suntem mulți care vă susținem și ne rugăm la Dumnezeu să nu ne dezamăgiți. Sper să aveți putrea și înțelepcinea să vă înconjurați de oameni capabili care sunt foarte mulți în țara aceasta, dar datorită incapabililor care au reușit să compromită sistemul politic din România sau retras dezamăgiți de ceea ce văd pe scena politică.
  Pentru mine sunteți ultima speranță ca România să fie condusă de oameni capabili și serioși și niciodată de oameni mediocri de stilul lui Ponta și Crin Antonescu.
  Multă baftă și vă mulțumesc că existați!

 7. Domnule Ungureanu , am convingerea ca , inca , nu v-ati spus ‘ultimul cuvant.”Expresia va apartine si , de cand am auzit-o, traiesc cu speranta ca , din ziua in care decizia Dv va fi definitiva si anuntata oficial , calea spre reforma si dezvoltare va fi cea pe care o asteptam de peste doua decenii.
  ” Enuntul”este inceput .Pana la ” ultimul cuvant „( si dupa!)
  suntem alaturi de Dv si de toti cei care va sustin initiativa.
  In sfarsit , am vazut un alt om( dar inconjurat de hiene !)
  Nu se poate sa stam si sa privim .Eu NU mai am taria sa pot privi asa ceva . Pot , in schimb sa va fiu alaturi ( si familia mea , si prietenii )
  Va respect si va admir
  Dumnezeu sa ne ajute !

 8. Domnule Ungureanu sunt de acord cu dumneata si sunt gata sa te sprijin atat cat pot .
  Sunt scarbit de tot ce se intampla in tara mea si n-am de gand sa ma intorc,cu toate ca, aici nu o duc foarte bine ,dar cel putin sunt tratat la fel ca si orice cetatean european.Eu ma consider un cetatean roman si european .In tara mea sunt tratat ca cetatean¨ de mana a doua¨
  un ¨capsunar¨cum am vazut ca ne prezinta presa din Romania.As vrea sa amintesc ca intro anumita perioada economia¨duduia¨si datorita a
  vreo zece miliarde de euro(pe an) care veneau de la muncitorii ROMANI de afara.Nimeni nu spune asta.Vad la televizor cum toata lumea plange pe umarul bugetarilor ,mai putin pe umarul pensionarilor,dar nimeni nu aminteste de muncitorii din privat,care reprezinta adevaratul motor al oricarei economii,fie ea de stanga sau de dreapta.Oamenii aceia tin in carca si pe bugetari si pe pensionari ,nimeni nu trebuie sa castige mai mult ca ei.Din pacate se intimpla invers,si asta inseamna falimentul statului.Statul functioneza din banii contribuabililor si nu invers .Din pacate socialismul a transformat poporul asta intrun popor de asistati.Toata lumea astepta pomana,si am ajuns un popor de pomanagii,de sus pana jos .Dumneata ai spus ca te bazezi pe acei nehotarati, dintre care marturisesc ca ma numar si eu ,dar parerea mea e ca in primul rand ar trebui sa convingi pomanagii ca pomana nu vine de la stat .Daca ii cnvingi pe astia m-ai convins si pe mine,un capsunar care nu mai vrea sa i se DEA salariul,ci sa si-l CASTIGE si nimic mai mult.Eu nu mai vreau pomana ,vreau o tara in care sa ma intorc cu capul sus si sa pot sa fac cea ce am invatat aici adica sa fiu ROMAN

  Sa stiti ca aici in Spania o sa gasiti totdeauna un sprijin

  Castellon 29 mai 2012

  Mitroi Constantin Romica

 9. D-le Mihai Razvan Ungureanu, o miscare civica de centru-dreapta a mai fost si Alianta Civica, care pina la urma a facut fis. V-am urmarit atent la tv, ca sa vad ce fel de om sunteti. Sunt convins ca suneti un sufletist, care doriti binele romanilor si ca nu faceti parte din categoria politicienilor farisei; de asemenea, sunteti un om cinstit si drept, care nu va gindit sa furati, pentru ca ati inteles ca nu averea e cea care dainuie, ci spiritul comunitar, familia, lumea civilizata. Sunteti si usor patetic, ceea ce nu e rau, spunind cu patos ca vreti sa munciti, sa traiti si sa muriti in tara unde sunt oasele strabunilor dumneavoastra. Asadar,aveti calitati de lider respectabil, care puteti atrage multi indecisi sau pe cei scirbiti de toate partidele. Aceasta Miscare Civica de Centru Dreapa (MCCD), propusa de dumneavoastra ar fi poate benefica, dar timpul pina la alegerile din toamna este scurt si trebuie sa rezolvati multe probleme logistice, de exemplu: spatii pt filiale, calculatoare etc,iar cea mai dificila problema va fi alegerea liderilor locali, pentru ca la usa MCCD vor bate multi impostori tupeisti, iar fara lideri locali de valoare morala,umana si profesionala certa, MCCD ar avea in scurt timp soarta Aliantei Civice. In aceste conditi realiste, eu cred ca ar fi mai pragmatica o alta solutie pentru atragerea oamenilor de bun-simt, adica sa reusiti sa-l matrasiti pe impostorul Crin Antonescu, iar dumneavoastra sa deveniti liderul PNL si sa-l reformati urgent, purificindu-l de impostori, iar apoi sa faceti o alianta cu PDL-u (care sa se purifice si el), alianta care s-ar putea numi Alianta Democratica Liberala(ADL).

 10. D-le Ungureanu,atit timp cit in preajma dumneavoastra nu veti avea oameni patati,succesul va poate fi asigurat.Fiind tinar,cu energie si diplomat poate ne veti scapa de mediocrii care sint acum la guvernare.Tara are nevoie de oameni capabili sa o conduca si sa ne faca sa fim vazuti cu alti ochi peste hotare,ca o tara care isi merita locul in Europa.Am fost inchis exact pe convingerea mea de dreapta pe timpul lui Ceasca,dar nu m-am vaitat sau profitat ca altii mai mult sau mai putin revolutionari,niciodata.Lasind deoparte persoana ,tot ce-mi doresc e sa va duceti mai departe planul si sa revina cu adevarat democratia in aceasta tara.Aveti in persoana mea un om pe care va veti putea bizui pe viitor.Succes

 11. Dorim mult sa va vedem pe dvs. in fruntea tarii,sa construiti acel partid de derapta din tara noastra sa avem conducatori competenti,indrazneti,seriosi si care sa aiba curajul raspundreii la momentul potrivit.Sugestia mea cat si a familiei mele este sa coptati toti [penelisti ,pedelisti si persoanele neinregimenstrate politic pana astazi,seriosi si care sa creada in adevarata „DREAPTA”…..mult,mult „SUCCES”….

 12. D-nule Ungureanu sper sa reusi-ti sa inchega-ti fortele adevarului,oricum se vor numi dar sa respecte proprietatea,drepturile omului,siguranta cetatenilor si o justitie dreapta,asta insemnand si un cod penal asemanator celui di SUA,exceptand pedeapsa capitala asupra careia se poate discuta.Am fost intotdeauna pentru aceste concepte.

 13. Se pare (pentru mine este cert) ca faza de „stupid people” este o caracteristica ce sa instalat ca o stare de permanenta in gena nationala. USL peste 50%? Iliescu isi rade in barba. Intram din nou in faza partidului stat. Dupa alegerile din noiembrie daca nu se schimba radical ceva sunt sigur ca ce-i acum in Grecia este un lux pe langa rahatul in care se pregateste sa intre Romania cu stanga la carma.
  Este clar, nu mai avem de asteptat. Gata cu tatonarea! Afara din biblioteca. Prima masura: ONG-ul se va distinge prin denumirea percutanta: REZISTENTA DIN MUNTI. Oricine va rosti acest nume nu va fi tentat sa-l atenueze in spatele unor initiale care nu spun nimic. Organizare teritoriala rapida in cat mai multe localitati. Filtru total contra oportunisti. Astept demarajul. Vreau sa ma implic.

 14. D.le Ungureanu ati ramas ultima speranta spre normalitate .
  Va doresc putere, viziune ,implicare pentru a construi o dreapta nepatata .In situatia data numai exista loc pentru orgolii, interese meschine ,va vom urma cu tot sufletul .
  Astept cu infrigurare aparitia unei DREPTE AUTENTICE .

 15. In 1990 m-am inscris in PNL, crezand ca PNL este continuatorul istoricului partid al Bratienilor. Din nefericire PNL a devenit anexa PSD iar PDL este structurat pe baza vechiului FSN, liberalii veniti alaturi de Stolojan si Valeriu Stoica fiind incet marginalizati. Trandafirul din sigla PDL simbolizeaza dragostea pentru ideile socialiste a multor PDL-isti care se afla in conducerea partidului. Cred ca electoratul de centru-dreapta, care are un potential electoral important, nu este in prezent reprezentat de niciun partid si singura speranta pe termen scurt a acestuia o reprezinta constructia politica pe care intentionati sa o realizati. Pentru a nu permite ca Romania sa fie guvernata in urmatorii 4 ani de PSD si satelitii PSD, cred ca ar fi nevoie urgenta, nu de un ONG, ci de un partid de centru – dreapta,care care ar putea atrage liberalii adevarati a din PNL si PDL, si ar putea valorifica experienta politica a acestora pentru organizarea rapida a structurilor teritoriale. As dori sa ma implic in realizarea unui astfel de proiect, alaturi de alti colegi liberali.

 16. va transmit inca un semnal d-le Ungureanu,am intalnit tineri care pana acum nu au apreciat deloc politicii de pana acum,darpe care i-am auzit vorbind cu optimism si cu speranta despre d-stra.Din acea jumatate de tara care nu a mers la vot foarte multi va apreciaza si va asteapta!Face-ti ceva!!!

 17. Domnule,
  Prof.Dr.Mihai Razvan Ungureanu
  La sfirsitul unei zile cutremuratoare,pe parcursul careia am urmarit cu stupoare cum institutiile fundamentale ale democratiei au fost strivite necrutator sub „bocancii” liderilor de partide, senatori, si deputati ai USL,ahtiati de putere, ma simt datoare, sa ma alatur unei miscari civice care, sper sa aiba puterea de a se opuna acestor impostori, inainte ca aripile lor otravite sa ne acopere.
  Consider ca fiind inadmisibil, ca lideri ai USL sa iasa in fata camerelor si sa ne spuna cu seninatate dar si suficienta, ca este vorba de un exercitiu democratic, cind de fapt, am asistat la o incalcare grava a normelor elementare de drept.
  Cu consideratie,
  Lina

 18. Stimate domnule profesor dr. Ungureanu,

  Va felicit pentru initiativa si sunt alaturi de dumneavoastra si de cei care ati fondat aceasta miscare.La ororile care se intampla acum in lumea politica romaneasca nu mai trebuie sa stam nepasatori si cu mainile in san.Desi nu am facut politica si nu am aderat la niciun partid incepand cu 1990,consider ca a venit momentul sa iau atitudine fata de toti impostorii,hotii,delapidatorii si demagogii care au confiscat Romania. Sunt un cetatean onest al acestei tari si acesti impostori care guverneaza si conduc nu ma reprezinta.Nu pot accepta sa vorbeasca in numele meu,pentru ca nu i-am ales si nu ma reprezinta.
  Consider ca am datoria ca un bun cetatean roman sa ma alatur miscarii civice initiate de dvs.
  Cu deosebita consideratie,
  Mihaela

 19. Domnule Ungureanu,in primul rand vreau sa va felicit pentru aceasta intiativa.Cred ca impreuna cu oameni de buna credinta din Romania se va ajunge la o normalitate in aceasta tara care este supusa de aceasi comunisti din 1990 incoace. Cred in puterea D-voastra de om al dreptatii.

 20. Aplaud initiativa dvs. de a crea aceasta organizatie civica. Mi-a placut discursul care, pe nedrept, v-a adus prabusirea. De ce? Pentru ca nu se voia ca cineva sa descopere adevarul din spatele atator hotii fara seaman, inselari, manipulari, crime, nedreptati, coruptie si perversitati, ca urmare a lacomiei nemarginite. Pentru ca tara sa se revigoreze, trebuie luate masuri de urgenta si schimbate directiile de mers, ideile, conceptiile, unele legi si ordonante, multi dintre „sefi/capi” de la conducerea unor ministere si institutii, crearea unei steme in centrul drapelului national, care sa umple golul/gaura din spatele culorii galbene. Ea trebuie sa fie un simbol onorant, puternic, inaltator si aducator de bine. Prin acea gaura din steag, multe bogatii si valori nationale s-au scurs ca intr-un hau fara fund/fond si a dus la prabusirea economiei si a intreprinderilor producatoare, a cercetarii stiintifice, a educatiei si sanatatii. Tara a fost transformata intr-un targ de vanzare-cumparare, de sclavi si stapani de sclavi, de teroare mascata si talharii, de nedreptati si oribilitati. Ca jurnalist si cetatean al acestei tari, sufar alaturi de ea pentru ca stiu ca are o inima si ea este ranita si o doare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

24 de răspunsuri

 1. D-le Ungureanu,sunt pensionar si nu am o pensie mare,dar cei care s-au asezat hoteste in scaunul de asa zisi conducatori, vor duce aceasta tarisoara la pierzanie.Va adresez acest mesaj cu speranta ca veti atrage langa d-vs si alti oameni care gandesc la fel si sa recastigati inapoi puterea pentru a mai salva ce se mai poate.Va sustin in continuare si daca veti face un nou partid voi fi primul inscrs,iar daca veti continua cu PDL=ul va voi fi alaturi.Fiindca am aceasi varsta ca Traian Basescu,am fost o generatie de sacrificiu si doresc ca urmasi nostri sa traiasca decent si cinstit.

 2. Perfectiune in lumea nosträ,nu existä.Numai DUMNEZEU este perfect. Dreapta politicä insä, este mai aproape de adevär decat toate celelalte partide.Ea nu provine din rämäsitele dictaturii comuniste,rämäsite ideologige bazate pe propagandä si spoleire,ci din conträ are la bazä Adevärul Crestin imbräcat in hainä de lucru.Dreapta politicä are un mare avantaj,cä se poate imbunätätii.Este deschisä tuturor ideilor de progres si bunä stare.Este o politicä care se bazeazä pe proprietatea privatä si in sinea acestei expresii ii ajutä pe particulari.Romania are tot ce-i trebue pentru un trai decent.Totul este ca cei intreprinzätori sä fie,nu numai läsati sä lucreze,dar si ajutati cu informatii de specialitate.In Romania de astäzi tot poporul are ce-i trebue.Täranii au surplusuri de produse,iar oräsenii,mä refer la cei care lucreazä,duc o viatä linistitä de familie. – Ceiace trebue insä,urgent, fäcut in Romania este o campanie de schimbarea mentalitätii.Aici trebue sä se plece dela PRINCIPIL DIVIN: Noi cand am venit in aceastä lume,de unde am venit ? Care este scopul nostru aici ? Si cand plecäm,unde ne ducem ? Este stiintific demonstrat cä IUBIREA DIVINÄ este cheia succesului in viatä.Se spune cä ORDINEA ia nastere din dezordine,din HAOS.La ora actualä in politica romaneascä este foarte multä dezordine.Numai DREAPTA bazatä pe Principiile Crestine poate ajunge la ORDINE. Eu Vä urez succes si vä sunt aläturi… Cu stimä N.Flturel

 3. Cei care muncim departe de tara vom fi alaturi de MRU.Dorim,macar copiii nostri sa traiasca intr-o tara libera si democrata.Succes!

 4. Traiesc in USA. Am plecat dupa ce am vazut „stupid peoples” ca se duceau la vot cu drandafiri in maini,in may 1990.Adevarul este ca romanii au ramas un „stupid peoples”si dupa cei 20 de ani peconizati de Brucan! Aici,dle Ungureanu,trebue actionat: oamenii sa nu mai voteze in functie de beneficiile materiale,si temporare, ci pur si simplu dupa cum gandesc.Aceasta racila se poate elimina cu pedepse foarte grele(de la 10 ani de puscarie in sus)dar cu conditia ca faptasii sa fie prinsi de politia americana si judecati de justitia germana! Inca o racila care trebue eliminata este cea grupata in jurul PSD-ului,acele ramasite ale comunistilor verosi care au pus stapanire pe tara cu ajutorul lui Iliescu si acolitilor lui.Acestia stapanesc tara,nu politic ci pur si simplu strecurati in toate structurile statului.De ce mai exista AGA? de ce mai exista tot felul de asociatii revolutionare cu enormele lor beneficii? De ce mai exista pensii de zeci de mii de lei cand un muncitor dupa 40-50 de munca grea are 1000 de lei pensie?De ce cei care sunt prinsi cu furturi de milioane de euro nu sunt pedepsiti?…Sunt foarte multe intrebari la care nu voi gasi raspun pana la….moarte.Dle Ungureanu,acestea si inca f.multe trebuesc rezolvate de ONG-ul dv. de dreapta! Dupa aceea politica romaneasca,justitia,politia,medicina,invatamantul si toate celelalte isi vor urma cursul normal de reforma si dezvoltare.Dupa prerea mea,prima urgenta este eliminarea tuturor comunistilor profitori ai loviturii de stat din dec 1989.Stiu ca este imposibil asa ceva tinand cont de caracteristicile natiunii noastre si tocmai de aceea am intrat intro vesnica lehamite!! Cu respect si stima al dv.MS.

  1. D-nule pensionar din USA,probabil esti un pensionar care a trebuit sa fuga,iar in legatura cu poporul roman,sa sti-ti ca nu este deloc stupid,si nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat daca si ea armata nu ar fi ascultat ordinele de partid.

 5. PS. Am uitat sa pun o intrebare: De ce guvernul PDL nu a eliminat pe acei profitori de care pomeneam mai sus?De la inceputul instaurari sale trebuia sa emane legi drastice prin care sa taie capetele acestor hidre care domina tara.Aici au gresit,PDL-ul si Traian Basescu. Si totusi aceste simboluri raman, pentru mine,in continuare,singurele care au avut intentia de a pune tara pe „piciore” chiar daca au avut si ei hidrele lor,mai putine e adevarat dar au fost si inca mai sunt!

 6. Domnule MRU, sunteți o tânără speranță pentru viitorul acestei țări care a ajuns să fie condusă de oameni de cu o pregătire îndoielnică, care nu văd în politică decât un mod sigur de a se înbogăți pe seama statului. V-am urmărit evoluția dvs. odată cu apariția în cadrul unei emisiuni de demult a regretatului realizator de emisiuni TVR Iosiv Sava unde mi-ați lăsat o impresie foarte bună, gândind atunci că țara de oameni ca dvs. are nevoie.
  Prin evoluția dvs. se vede că toate studiile pe care le-ați făcut sunt sunt obținute printr-o pregătire ireproșabilă, ceea ce vă desparte vizibil de așa ziși doctori în istorie și în alte domenii făcuți peste noapte de sistemul de învățământ pe care și l-au votat pentru a se ajunge ca facultățile să devină simple ,,Fabrici de diplome”.
  Suntem mulți care vă susținem și ne rugăm la Dumnezeu să nu ne dezamăgiți. Sper să aveți putrea și înțelepcinea să vă înconjurați de oameni capabili care sunt foarte mulți în țara aceasta, dar datorită incapabililor care au reușit să compromită sistemul politic din România sau retras dezamăgiți de ceea ce văd pe scena politică.
  Pentru mine sunteți ultima speranță ca România să fie condusă de oameni capabili și serioși și niciodată de oameni mediocri de stilul lui Ponta și Crin Antonescu.
  Multă baftă și vă mulțumesc că existați!

 7. Domnule Ungureanu , am convingerea ca , inca , nu v-ati spus ‘ultimul cuvant.”Expresia va apartine si , de cand am auzit-o, traiesc cu speranta ca , din ziua in care decizia Dv va fi definitiva si anuntata oficial , calea spre reforma si dezvoltare va fi cea pe care o asteptam de peste doua decenii.
  ” Enuntul”este inceput .Pana la ” ultimul cuvant „( si dupa!)
  suntem alaturi de Dv si de toti cei care va sustin initiativa.
  In sfarsit , am vazut un alt om( dar inconjurat de hiene !)
  Nu se poate sa stam si sa privim .Eu NU mai am taria sa pot privi asa ceva . Pot , in schimb sa va fiu alaturi ( si familia mea , si prietenii )
  Va respect si va admir
  Dumnezeu sa ne ajute !

 8. Domnule Ungureanu sunt de acord cu dumneata si sunt gata sa te sprijin atat cat pot .
  Sunt scarbit de tot ce se intampla in tara mea si n-am de gand sa ma intorc,cu toate ca, aici nu o duc foarte bine ,dar cel putin sunt tratat la fel ca si orice cetatean european.Eu ma consider un cetatean roman si european .In tara mea sunt tratat ca cetatean¨ de mana a doua¨
  un ¨capsunar¨cum am vazut ca ne prezinta presa din Romania.As vrea sa amintesc ca intro anumita perioada economia¨duduia¨si datorita a
  vreo zece miliarde de euro(pe an) care veneau de la muncitorii ROMANI de afara.Nimeni nu spune asta.Vad la televizor cum toata lumea plange pe umarul bugetarilor ,mai putin pe umarul pensionarilor,dar nimeni nu aminteste de muncitorii din privat,care reprezinta adevaratul motor al oricarei economii,fie ea de stanga sau de dreapta.Oamenii aceia tin in carca si pe bugetari si pe pensionari ,nimeni nu trebuie sa castige mai mult ca ei.Din pacate se intimpla invers,si asta inseamna falimentul statului.Statul functioneza din banii contribuabililor si nu invers .Din pacate socialismul a transformat poporul asta intrun popor de asistati.Toata lumea astepta pomana,si am ajuns un popor de pomanagii,de sus pana jos .Dumneata ai spus ca te bazezi pe acei nehotarati, dintre care marturisesc ca ma numar si eu ,dar parerea mea e ca in primul rand ar trebui sa convingi pomanagii ca pomana nu vine de la stat .Daca ii cnvingi pe astia m-ai convins si pe mine,un capsunar care nu mai vrea sa i se DEA salariul,ci sa si-l CASTIGE si nimic mai mult.Eu nu mai vreau pomana ,vreau o tara in care sa ma intorc cu capul sus si sa pot sa fac cea ce am invatat aici adica sa fiu ROMAN

  Sa stiti ca aici in Spania o sa gasiti totdeauna un sprijin

  Castellon 29 mai 2012

  Mitroi Constantin Romica

 9. D-le Mihai Razvan Ungureanu, o miscare civica de centru-dreapta a mai fost si Alianta Civica, care pina la urma a facut fis. V-am urmarit atent la tv, ca sa vad ce fel de om sunteti. Sunt convins ca suneti un sufletist, care doriti binele romanilor si ca nu faceti parte din categoria politicienilor farisei; de asemenea, sunteti un om cinstit si drept, care nu va gindit sa furati, pentru ca ati inteles ca nu averea e cea care dainuie, ci spiritul comunitar, familia, lumea civilizata. Sunteti si usor patetic, ceea ce nu e rau, spunind cu patos ca vreti sa munciti, sa traiti si sa muriti in tara unde sunt oasele strabunilor dumneavoastra. Asadar,aveti calitati de lider respectabil, care puteti atrage multi indecisi sau pe cei scirbiti de toate partidele. Aceasta Miscare Civica de Centru Dreapa (MCCD), propusa de dumneavoastra ar fi poate benefica, dar timpul pina la alegerile din toamna este scurt si trebuie sa rezolvati multe probleme logistice, de exemplu: spatii pt filiale, calculatoare etc,iar cea mai dificila problema va fi alegerea liderilor locali, pentru ca la usa MCCD vor bate multi impostori tupeisti, iar fara lideri locali de valoare morala,umana si profesionala certa, MCCD ar avea in scurt timp soarta Aliantei Civice. In aceste conditi realiste, eu cred ca ar fi mai pragmatica o alta solutie pentru atragerea oamenilor de bun-simt, adica sa reusiti sa-l matrasiti pe impostorul Crin Antonescu, iar dumneavoastra sa deveniti liderul PNL si sa-l reformati urgent, purificindu-l de impostori, iar apoi sa faceti o alianta cu PDL-u (care sa se purifice si el), alianta care s-ar putea numi Alianta Democratica Liberala(ADL).

 10. D-le Ungureanu,atit timp cit in preajma dumneavoastra nu veti avea oameni patati,succesul va poate fi asigurat.Fiind tinar,cu energie si diplomat poate ne veti scapa de mediocrii care sint acum la guvernare.Tara are nevoie de oameni capabili sa o conduca si sa ne faca sa fim vazuti cu alti ochi peste hotare,ca o tara care isi merita locul in Europa.Am fost inchis exact pe convingerea mea de dreapta pe timpul lui Ceasca,dar nu m-am vaitat sau profitat ca altii mai mult sau mai putin revolutionari,niciodata.Lasind deoparte persoana ,tot ce-mi doresc e sa va duceti mai departe planul si sa revina cu adevarat democratia in aceasta tara.Aveti in persoana mea un om pe care va veti putea bizui pe viitor.Succes

 11. Dorim mult sa va vedem pe dvs. in fruntea tarii,sa construiti acel partid de derapta din tara noastra sa avem conducatori competenti,indrazneti,seriosi si care sa aiba curajul raspundreii la momentul potrivit.Sugestia mea cat si a familiei mele este sa coptati toti [penelisti ,pedelisti si persoanele neinregimenstrate politic pana astazi,seriosi si care sa creada in adevarata „DREAPTA”…..mult,mult „SUCCES”….

 12. D-nule Ungureanu sper sa reusi-ti sa inchega-ti fortele adevarului,oricum se vor numi dar sa respecte proprietatea,drepturile omului,siguranta cetatenilor si o justitie dreapta,asta insemnand si un cod penal asemanator celui di SUA,exceptand pedeapsa capitala asupra careia se poate discuta.Am fost intotdeauna pentru aceste concepte.

 13. Se pare (pentru mine este cert) ca faza de „stupid people” este o caracteristica ce sa instalat ca o stare de permanenta in gena nationala. USL peste 50%? Iliescu isi rade in barba. Intram din nou in faza partidului stat. Dupa alegerile din noiembrie daca nu se schimba radical ceva sunt sigur ca ce-i acum in Grecia este un lux pe langa rahatul in care se pregateste sa intre Romania cu stanga la carma.
  Este clar, nu mai avem de asteptat. Gata cu tatonarea! Afara din biblioteca. Prima masura: ONG-ul se va distinge prin denumirea percutanta: REZISTENTA DIN MUNTI. Oricine va rosti acest nume nu va fi tentat sa-l atenueze in spatele unor initiale care nu spun nimic. Organizare teritoriala rapida in cat mai multe localitati. Filtru total contra oportunisti. Astept demarajul. Vreau sa ma implic.

 14. D.le Ungureanu ati ramas ultima speranta spre normalitate .
  Va doresc putere, viziune ,implicare pentru a construi o dreapta nepatata .In situatia data numai exista loc pentru orgolii, interese meschine ,va vom urma cu tot sufletul .
  Astept cu infrigurare aparitia unei DREPTE AUTENTICE .

 15. In 1990 m-am inscris in PNL, crezand ca PNL este continuatorul istoricului partid al Bratienilor. Din nefericire PNL a devenit anexa PSD iar PDL este structurat pe baza vechiului FSN, liberalii veniti alaturi de Stolojan si Valeriu Stoica fiind incet marginalizati. Trandafirul din sigla PDL simbolizeaza dragostea pentru ideile socialiste a multor PDL-isti care se afla in conducerea partidului. Cred ca electoratul de centru-dreapta, care are un potential electoral important, nu este in prezent reprezentat de niciun partid si singura speranta pe termen scurt a acestuia o reprezinta constructia politica pe care intentionati sa o realizati. Pentru a nu permite ca Romania sa fie guvernata in urmatorii 4 ani de PSD si satelitii PSD, cred ca ar fi nevoie urgenta, nu de un ONG, ci de un partid de centru – dreapta,care care ar putea atrage liberalii adevarati a din PNL si PDL, si ar putea valorifica experienta politica a acestora pentru organizarea rapida a structurilor teritoriale. As dori sa ma implic in realizarea unui astfel de proiect, alaturi de alti colegi liberali.

 16. va transmit inca un semnal d-le Ungureanu,am intalnit tineri care pana acum nu au apreciat deloc politicii de pana acum,darpe care i-am auzit vorbind cu optimism si cu speranta despre d-stra.Din acea jumatate de tara care nu a mers la vot foarte multi va apreciaza si va asteapta!Face-ti ceva!!!

 17. Domnule,
  Prof.Dr.Mihai Razvan Ungureanu
  La sfirsitul unei zile cutremuratoare,pe parcursul careia am urmarit cu stupoare cum institutiile fundamentale ale democratiei au fost strivite necrutator sub „bocancii” liderilor de partide, senatori, si deputati ai USL,ahtiati de putere, ma simt datoare, sa ma alatur unei miscari civice care, sper sa aiba puterea de a se opuna acestor impostori, inainte ca aripile lor otravite sa ne acopere.
  Consider ca fiind inadmisibil, ca lideri ai USL sa iasa in fata camerelor si sa ne spuna cu seninatate dar si suficienta, ca este vorba de un exercitiu democratic, cind de fapt, am asistat la o incalcare grava a normelor elementare de drept.
  Cu consideratie,
  Lina

 18. Stimate domnule profesor dr. Ungureanu,

  Va felicit pentru initiativa si sunt alaturi de dumneavoastra si de cei care ati fondat aceasta miscare.La ororile care se intampla acum in lumea politica romaneasca nu mai trebuie sa stam nepasatori si cu mainile in san.Desi nu am facut politica si nu am aderat la niciun partid incepand cu 1990,consider ca a venit momentul sa iau atitudine fata de toti impostorii,hotii,delapidatorii si demagogii care au confiscat Romania. Sunt un cetatean onest al acestei tari si acesti impostori care guverneaza si conduc nu ma reprezinta.Nu pot accepta sa vorbeasca in numele meu,pentru ca nu i-am ales si nu ma reprezinta.
  Consider ca am datoria ca un bun cetatean roman sa ma alatur miscarii civice initiate de dvs.
  Cu deosebita consideratie,
  Mihaela

 19. Domnule Ungureanu,in primul rand vreau sa va felicit pentru aceasta intiativa.Cred ca impreuna cu oameni de buna credinta din Romania se va ajunge la o normalitate in aceasta tara care este supusa de aceasi comunisti din 1990 incoace. Cred in puterea D-voastra de om al dreptatii.

 20. Aplaud initiativa dvs. de a crea aceasta organizatie civica. Mi-a placut discursul care, pe nedrept, v-a adus prabusirea. De ce? Pentru ca nu se voia ca cineva sa descopere adevarul din spatele atator hotii fara seaman, inselari, manipulari, crime, nedreptati, coruptie si perversitati, ca urmare a lacomiei nemarginite. Pentru ca tara sa se revigoreze, trebuie luate masuri de urgenta si schimbate directiile de mers, ideile, conceptiile, unele legi si ordonante, multi dintre „sefi/capi” de la conducerea unor ministere si institutii, crearea unei steme in centrul drapelului national, care sa umple golul/gaura din spatele culorii galbene. Ea trebuie sa fie un simbol onorant, puternic, inaltator si aducator de bine. Prin acea gaura din steag, multe bogatii si valori nationale s-au scurs ca intr-un hau fara fund/fond si a dus la prabusirea economiei si a intreprinderilor producatoare, a cercetarii stiintifice, a educatiei si sanatatii. Tara a fost transformata intr-un targ de vanzare-cumparare, de sclavi si stapani de sclavi, de teroare mascata si talharii, de nedreptati si oribilitati. Ca jurnalist si cetatean al acestei tari, sufar alaturi de ea pentru ca stiu ca are o inima si ea este ranita si o doare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: