vineri

20 mai, 2022

Fostul ministru Ioan Rus, despre ce i s-a cerut și cum a demisionat de la Interne. Către Victor Ponta: ”Am două soluții: mă ascund sau plec”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2012

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, care a demisionat după referendumul din 29 iulie acuzând presiunile la care a fost supus pentru modificarea listelor electorale, a declarat marți seară la postul Transilvania Live că ajunsese într-un moment în care nu avea prea multe opțiuni în a rămâne pe post.

„Şi-atunci eu am avut o discuţie cu premierul, care mi-a explicat. Uite, conducerea partidelor noastre, USL, PNL, cine-s acolo, PSD şi PC, sunt foarte nemulţumiţi că nu… Domnule, înţelegi ce zic, că nu se poate? Dar conducerea uite ce spune. Bun, atunci avem două variante: pe de-o parte Băsescu vrea să fie mai mult de 18 milioane, dumneavoastră vreţi să fie mai puţin de 18 mil, conducerea partidului, eu am două soluţii atunci: să m-ascund în spatele d-voastră, ca să rezistăm presiunii partidelor noastre, ceea ce n-o să fac niciodată sau să plec.” – a povestit Ioan Rus.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fostul ministru a declarat că i-a părut rău de demisia lui Victor Paul Dubre, pe care-l consideră un bun specialist în administrație, plecat și el, odată cu Rus, din aceleași motive. despre înlocuitorul lui Dobre, Radu Stroe, fostul ministru de Interne spune că acesta e ”un șmecheraș de mâna a doua”.


„La sfârşitul zilei au numit pe Stroie în locul lui Dobre, da? Care a făcut puţin joc de gleznă la televizor cum o să schimbe el la Curte, că ce date va aduce, după care a adus axact aceleaşi date. La sfârşit , pe stradă, aşa la nivel de şmecher de Bucureşti a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva, decât realitatea. Şi-atunci practic noi am plecat, domnu ăsta, ministru delegat, nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău, care este excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroie acesta nu il cunosc, decât aşa cât l-am văzut, mi s-a părut un şmecheraş de mâna a adoua.” – a mai declarat Ioan Rus.

(Vezi AICI declarația la Tv a lui Ioan Rus)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: