marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2011

Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn a pledat duminică în favoarea anulării datoriei Greciei, reproşând europenilor că „nu îşi dau seama de amploarea” crizei care zguduie întreaga zonă euro, informează AFP.

În ce priveşte oportunitatea ştergerii cu buretele a datoriei Greciei, Strauss-Kahn a răspuns: „Cam asta ar fi ideea”. „Datoria vedem bine că este uriaşă şi trebuie redusă cu orice preţ, cu excepţia preţului stagnării şi al recesiunii”, a afirmat el în cursul unui interviu în direct la postul de televiziune TF1.

„Drumul pe creastă este îngust, iar guvernele europene îl urmează cu greu pentru că nu-şi dau seama de amploarea problemei”, a apreciat DSK.


„Bulgărele de zăpadă creşte şi face ca dificultăţile să fie din ce în ce mai mari, iar creşterea din ce în ce mai departe”, a deplâns el situaţia.

Pentru fostul şef al FMI, „este necesar să acceptăm că fiecare trebuie să-şi asume pierderea”. „Toată lumea trebuie să şi-o asume, atât statele, cât şi băncile”, a insistat el, pledând în favoarea unei solidarităţi mai mari şi a unei „convergenţe bugetare” în zona euro.

În plus, Dominique Strauss-Kahn a criticat încentineala cu care europenii pun în practică deciziile lor, după acordul de la 21 iulie asupra unui nou plan de salvare a Greciei în valoare de aproximativ 160 de miliarde euro, subliniind că „timpul economiei este mai rapid decât timpul politicii”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Nu cred că euro se află în dificultate, dar consider că situaţia este foarte serioasă. Dacă nu reacţionăm repede, în 25 de ani Europa va fi un teren pustiu cu rate uriaşe ale şomajului şi sisteme de protecţie în derivă”, a avertizat el.


„Pentru a evita asta, trebuie acţionat repede (…) Problema europenilor este că adeseori fac prea puţin, ori prea târziu, sau prea puţin şi prea târziu”, a adăugat Dominique Strauss-Kahn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: